Efter Emma av Anna E. Wahlgren

Vem vet dina mörkaste hemligheter?

Emma är vännen som Sara aldrig kunnat släppa. Där vid sandlådan på gården hade en säregen vänskap sin början. Där och då bestämde de sig för varandra.

Efter att Sara förlorade sin mamma behövde hon fly Gävle. Komma bort. Men trots flytten till Göteborg har hon och Emma lyckats hålla kontakten. Meddelandena, breven och paketen från Emma har kommit regelbundet. Och så plötsligt ingenting. Ingenting alls. Tystnaden kan betyda precis vad som helst och Sara fruktar det värsta.

Sara måste börja sökandet där allting en gång började och återvänder motvilligt till Gävle och föräldrahemmet. Emma har alltid gillat Saras pappa. Han kanske vet var Emma är.

Jag hade sett flera i mitt Instagram-flöde som läste denna boken och till slut kunde jag inte stå emot längre. När boken landade hemma förvånades jag av hur tunn den var, endast drygt 270 sidor. Jag brukar alltid bli lite fundersam då och undra om man verkligen får plats med allt som behövs på så få sidor men å andra sidan gör jag tvärtom ibland med böcker på över 500 sidor. Alltså tänker att de borde skala ner boken med sådär 100 sidor. Aldrig är man riktigt nöjd.

Hur som helst, boken överraskade mig även innehållsmässigt. Till en början kändes den lite ”mjäh” men den tog fart och till slut kunde jag inte släppa den. Jag gillade verkligen sättet den var skriven på och den var spännande. Jag visste inte riktigt vem som var vem, vem som gjorde vad eller hur det hela skulle sluta men ju närmre upplösningen jag kom, desto fler aha-upplevelser fick jag.

Med andra ord var det en överraskande bra bok som jag gärna rekommenderar till andra! Det är en snabbläst bok i en genre (psykologisk spänning) som jag blir allt mer nyfiken på.

Tack till Bokfabriken för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 4/5

Författare: Anna E. Wahlgren
Utgivningsår: 2017
Förlag: Bokfabriken
Läst färdigt: 14 december 2017
Finns hos: Adlibris | Bokus

2 reaktioner till “Efter Emma av Anna E. Wahlgren

  1. Vad kul att du gillade den så mycket! :) Det gjorde jag också när jag läste den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s