Silverpojken av Kristina Ohlsson

En mystisk pojke i kortbyxor smyger omkring i snön. När Aladdin försöker prata med honom, försvinner han snabbt utan att säga ett ord. Och när han rör sig i snön, syns det inga spår där han har gått. Vem är han? Hör han hemma på flyktingbåten i hamnen? Eller kan han vara Silverpojken – han som i hundra år försökt hitta det försvunna kyrksilvret? Aladdin, Billie och Simona bestämmer sig för att lösa gåtan.

Vi får återigen hänga med Billie, Aladdin och Simona på ett äventyr när de försöker luska ut vem det är som stjäl mat från Aladdins föräldrars restaurang, vem den mystiska pojken är och vad det försvunna kyrksilvret egentligen innebär. Dock får vi här följa Aladdin lite extra. Vi får veta mer om hans bakgrund, hans föräldrars jobbiga situation och jag tycker att det är jättekul. Jag hoppas nästan på lite mer Simona i nästa bok.

Precis som i den första boken är det lite mysterier, lite spökhistorier och gammalt skrock. Jag tycker det är kul att följa vännerna samt alla andra som blir inblandade, men precis som när det gällde den första boken känner jag mig lite gammal. De passar nog helt klart bättre för någon som är 9-12 år eller där omkring men jag ska definitivt läsa böckerna tillsammans med barnen om ett par år.

Mitt betyg: 3/5

Författare: Kristina Ohlsson
Uppläsare: Hanna Schmitz
Serie: Glasbarnen #2
Utgivningsår: 2016
Förlag: Lilla Piratförlaget
Läst färdigt: 21 december 2017
Finns hos: Adlibris | Bokus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s