Sanningen av Harlan Coben

Före detta stridspiloten Maya Stern ser en otänkbar bild fångas av den digitala babyvakten: hennes tvååriga dotter Lily leker med sin pappa Joe – som blivit brutalt mördad två veckor tidigare …

Mayas liv skakas om ytterligare när det framkommer att det finns ett samband mellan det olösta mordet på hennes syster Claire och Joes död. För att hitta svaret på gåtorna måste Maya ta itu med djupa hemligheter från det förflutna, men några gör allt för att sanningen ska förbli dold.

Att få följa en kvinnlig veteran i böcker händer inte så ofta, och särskilt inte en före detta stridspilot. Alla tankar, hennes beteende och egenskaper känns så äkta och det märks att Coben har lagt ner mycket tid på att få det att verka trovärdigt. Att hon dessutom är så respekterad av sina före detta kollegor gillar jag, även om det kanske bygger på lite av en lögn.

Historien är snårig och det är riktigt intressant att se Mayas försök att nysta upp det hela. Hon går i sin systers fotspår, helt orädd, och jag förstår hennes driv i att hitta den som mördat både hennes syster och hennes man men hon tänker inte mycket på sin dotter. Hon är på sin vakt hela tiden men samtidigt hade hon kanske kunnat tänka ett steg längre ändå för att se till att dottern inte blir föräldralös. Hur som helst så finns det många andra karaktärer som finns där, både för Maya och för dottern. Jag hade gärna sett mer av Shane, som Maya mest verkar utnyttja när hon behöver det. Han verkar vara en fantastisk karaktär och det hade varit roligt att läsa mer om deras bakgrund, om uppdragen de gjorde tillsammans. Även när det gäller Mayas svåger (Teddy?) går det lite snabbt fram och han går från att vara lite fuffens till att vara helt reko. Vad hände där?

Hur som helst är det en spännande historia med mycket driv. Det jag trodde från början visade sig vara helt fel och jag gillar att bli lite överraskad. Som jag skrev är det också riktigt intressant att följa Maya på väg mot hämnd och upprättelse, även om det kanske inte blev som hon hade hoppats.

Tack till Bookmark Förlag för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 4/5

Författare: Harlan Coben
Utgivningsår: 2018
Förlag: Bookmark Förlag
Läst färdigt: 30 januari 2018
Finns hos: Adlibris | Bokus

En reaktion till “Sanningen av Harlan Coben

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s