Top Ten Tuesday – Books That Surprised Me

Tisdag och jag hakar på Top Ten Tuesday inne hos Jana! Jag är inte med sådär jätteofta men ibland kommer ämnen som jag känner för, så alltså idag. Här nedan listar jag tio böcker som överraskat mig, både positivt och negativt.

1. Köld av Jakob Mjöbring. Det var inte alls länge sedan jag läste denna och jag blev glatt överraskad! Mjöbring får vi nog se mer av framöver.

2. Huvudjägarna av Jo Nesbø trodde jag skulle bli starten på min Nesbø-läsning men jag fastnade inte alls för denna.

3. Besvärjelser och beskydd av Maria Friedner läste jag 2013 och hade ganska höga förhoppningar på. Tyvärr föll den helt platt och var en av de sämre böckerna jag läste det året!

4. Livet efter dig av Jojo Moyes läste jag första gången 2014. Därefter har jag läst om den och höjt mitt betyg till 5/5. En riktigt bra bok som jag inte visste så mycket om när jag väl tog tag i den. Den har dessutom fått mig att köpa samtliga Moyes-böcker på svenska.

5. Överenskommelser av Simona Ahrnstedt. Jag hade inte läst något av Simona och kände mig väldigt skeptisk eftersom det är historiska böcker men jag föll pladask!

6. Mistborn: Sista Riket av Brandon Sanderson. Jag är egentligen lite ”rädd” för tjocka böcker och den typen av fantasy men jag blev så glatt överraskad när jag läste denna. Tyvärr har jag inte hunnit med resten av böckerna i serien ännu men det kommer.

7. 1984 av George Orwell hade jag väldigt höga förväntningar på. Tyvärr nådde den inte upp till dem!

8. Everything, Everything av Nicola Yoon visste jag ingenting om när jag började läsa den. Den finns dock fortfarande i bakhuvudet på mig, på ett positivt sätt.

9. Hjärtlös av Marissa Meyer. Trodde inte att den skulle göra sådant positivt intryck på mig!

10. Som jag bäddar får jag ligga av Ebba Lovin hade jag helt klart högre tankar om men även där var det platt fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s