Lou: Sommarblues + Lou: Busskyrkogården av Julien Neel

Sommarlov!! En tvåveckors lång vistelse hos mormor väntar Lou och hennes mamma. Detta betyder för mamma att återuppliva sitt gamla rum och utstå upprivande gräl med sin ständigt kritiserande moder. För Lou väntar endast lera, brysselkål (Blä!) och ingen täckning på mobilen. En mardröm för båda två! Men sommarlovet blir ändå skapligt till sist. Lous mamma gör upp med sin sedan skoltiden gamle plågoande Urban Vittenlös. Lou blir vän med Paul en kille från trakten som komponerar egna Hawaiilåtar. Och väl tillbaka i stan väntar Richard och även Lou får sig en lycklig överraskning.

Jag gillar böckerna om Lou och hennes mamma. Det är spännande att följa hennes väg genom tonåren med allt vad det innebär. Det är ensamstående föräldrar, nya kärlekar, vänner, gräl och så vidare.

Lous mormor är något alldeles extra men samtidigt förstår man att hon innerst inne inte är någon hemsk person. Nu när jag tänker efter påminner relationerna lite om Gilmore Girls, om någon förstår vad jag menar då? Hur som helst var det kul att se Lou och Paul, som jag hoppas man får läsa mer om i senare album. Det känns som en betydligt bättre person för Lou än den här Tristan.

Detta albumet var inte lika bra som det första men jag kommer fortsätta följa Lou!

Mitt betyg: 3/5

Författare: Julien Neel
Serie: Lou #2
Utgivningsår: 2009
Förlag: Wibom Books
Utläst: 12 juni 2018
Finns hos: Adlibris | Bokus

Lous mamma har nu funnit kärleken i Richard och de är galna i varandra. Till slut blev också mammans rymdopera färdig. Inget kunde alltså vara bättre! Men för Lou innebär hösten stora förändringar. Huset där Tristan bodde rivs och istället förvarar kommunen skrotade bussar där. Sedan blir Lou och Mina – Lous bästa vän – ovänner. I stället träffar Lou Marie-Émilie, en tjej som ser cool ut men som verkar strunta i det mesta. Paul – som Lou träffande under sommaren hos mormor, skriver brev som Lou inte förmår svara på. Ju mer hösten med dess falnande löv analkas, desto större blir känslan av tomhet inom Lou. Det är inte lätt att bli 13 år…

Lou har blivit äldre och med följer även andra, nya problem. Som exempelvis när man hamnar i en annan klass än sin bästa kompis och tvingas skaffa nya vänner. Det är inte så enkelt som det kan verka alltid.

Det här albumet består av ganska mycket tonårsproblem. Det är härligt att se för det ger ett djup i karaktären Lou men samtidigt blir hela albumet lite deppigt och egentligen kommer vi ingen vart. Det är ju roligt att i alla fall ha blivit introducerad till lite nya karaktärer så nästa album ser jag fram emot.

Mitt betyg: 3/5

Författare: Julien Neel
Serie: Lou #3
Utgivningsår: 2010
Förlag: Wibom Books
Utläst: 13 juni 2018
Finns hos: Adlibris | Bokus

En reaktion till “Lou: Sommarblues + Lou: Busskyrkogården av Julien Neel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s