Alltid din dotter av Caroline Säfstrand

I det gula huset på åsen står Jill Bergstrands dörr ofta på vid gavel. Hit kan vem som helst komma, när som helst. Hon ställer upp, hjälper till och tar hand om allt och alla och begär aldrig något tillbaka. Livet går sin gilla gång tills en enträgen släktforskare dyker upp. Denne har information om Jills mor Miriam. Historien är så osannolik att Jill först avfärdar den, men släktforskaren ger sig inte, och en redan komplicerad relation mellan mor och dotter ställs på sin spets. Hur ska de förhålla sig till den händelse som ingen av dem någonsin pratar om?

Samtidigt sveper förändringens vindar genom Jills trygga tillvaro. När avståndet till tonårsdottern växer, en oroväckande nyhet sprids på jobbet och den tillfälliga grannen Lucas dyker upp, kan inte ens post-it-lapparna med visdomsord om lycka ändra det faktum att inget kommer att bli sig likt.

Den här boken ligger egentligen väldigt långt utanför min comfort zone men eftersom jag fick hem den som en överraskning valde jag att ge den en chans och ja, ibland behövs kanske den här typen av böcker också i min mix. Den förvånade mig på ett positivt sätt och berättelsen passade väl in bland alla deckare och spänningsromaner jag har slukat på sistone.

Jill jobbar i en ICA-butik i byn där hon bor och verkar trivas bra med tillvaron. Det är inga större förändringar och livet lunkar liksom på men när butiken stänger blir det plötsligt problematiskt. Hennes kollegor löser situationen på lite olika sätt men Jill klappar mer eller mindre ihop. Samtidigt är det något från det förflutna som pockar på uppmärksamhet och drar henne ytterligare nedåt. I samband med detta får hon även ett nytt perspektiv på saker och ting och den relation som Jill en gång hade till sin mamma kanske aldrig kommer bli sig lik. I boken får vi också möta Jills dotter, grannar och fiender. En salig mix och flera av karaktärerna känner jag själv igen från landsbygden. Ni vet de som ska ha koll på allt, skvallra om allt och så vidare.

Boken fångar mitt intresse direkt och lyckas hålla det genom hela boken. Detta genom att blanda familjehistoria med karaktärsutvecklingar och även romantiska inslag. Vid flera tillfällen blir jag glatt överraskad och börjar inse att jag definitivt borde läsa fler böcker av den här typen. Och framför allt av Caroline Säfstrand.

Tack till Massolit Förlag för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 4/5

Författare: Caroline Säfstrand
Utgivningsår: 2018
Förlag: Massolit Förlag
Utläst: 20 september 2018
Finns hos: Adlibris | Bokus

2 reaktioner till “Alltid din dotter av Caroline Säfstrand

  1. Jag gillade den väldigt mycket :) Och blev sugen på kaffe hela tiden när jag läste den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s