De fysiska handlarna försvinner

Jag läste inne på Boktugg att de fysiska bokhandlarna försvinner allt mer, att var fjärde bokhandel har fått lägga ner de senaste tio åren. Det kommer egentligen inte som en chock men det är tråkigt på något vis. Jag är hemskt dålig på att själv köpa från fysiska bokhandlar, dels för att det är billigare men också för att det är smidigare. Jag blir ju dock lite tudelad eftersom jag gillar att gå i fysiska bokhandlar och jag gillar att möjligheten finns. Ja, ni hör ju. Jag vill äta kakan och ha den kvar!

Hur ställer ni er till det här? Handlar ni ofta i fysiska bokhandlar?

4 reaktioner till “De fysiska handlarna försvinner

  1. Jag handlar böcker på Akademibokhandeln några gånger om året och passar på när det är något erbjudande för oss som är md i Akademibokhandelns vänner. Jag brukar också åka till Uppsala och handla på The English Bookshop en/två gånger om året. Om jag är i Stockholm eller Göteborg vill jag köpa något på SF-bokhandeln.

  2. Jag handlar nästan aldrig i de fysiska bokhandlarna och även om jag har presentkort så blir jag lite snål.

  3. Jag köper sällan böcker eftersom jag lyssnar så mycket på ljudbok och får rec.ex från förlagen (mycket tacksam!). Men, de gånger jag ändå köper böcker så blir det pocket i fysisk bokhandel. Vill klämma och känna, se tjocklek, textstorlek etc. I fysisk bokhandel får jag en överblick jag saknar i nätbokhandlarna. I fysiska bokhandlar spontanköper jag de titlar jag är sugen på just då och det som fångar mitt intresse. I nätbokhandlar blir det köp efter lista och det är egentligen inte något för mig (undantaget kurslitteratur).

  4. Har de senaste åren handlat 90% av mina böcker på nätet men jag har bestämt mig för att minska dessa inköp markant. En del böcker finns bara på nätet och då blir det ju svårt men jag är less på leveranstiderna, värdet av prisskillnaden försvinner i takt med att väntetiden ökar. Jag inser också att jag sällan läser alla böcker jag klickar hem och då är det bättre att köpa dem en och en och faktiskt konsumera dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s