Med hälsning från Båstad av Jenny Fagerlund

Äntligen är det dags. Linda ska lämna sina konspirerande kollegor och flytta till London för att börja ett nytt jobb på ett av Europas största livsstilsmagasin. Hon har jobbat hårt för att nå hit och även hennes annars så svårimponerade mamma verkar nöjd. Men när jobberbjudandet dras tillbaka i sista stund står hon plötsligt utan jobb i både London och Stockholm. Linda drabbas av fullständig panik och berättar inte för någon vad som har hänt, utan fortsätter låtsas att hon ska flytta. Bara hennes pojkvän Frank och hennes bästa vän Helena får veta sanningen. Men vart ska hon ta vägen? Ett litet hörn av ett födelsedagskort visar räddningen. Hennes moster i Båstad! Visserligen en moster som hon inte känner och som hennes mamma brutit kontakten med tjugofem år tidigare, men vem kommer att hitta henne där? Planen är perfekt.

I Båstad står tennisveckorna för dörren och Linda dras med i festligheterna. Men ju mer hon lär känna sin moster och sina nyfunna vänner desto mer går det upp för henne att allt inte är riktigt lika härligt som det verkar. Varför bröts kontakten med mostern? Och varför ringer aldrig Frank?

Den här boken påminner mycket om de övriga feelgood-böckerna jag har läst i sommar. Det är fokus på relationer, det är härliga miljöer, lite drama och mycket kärlek. Feelgood känns överlag som en svår genre att sticka ut i men på något vis lyckas böckerna ändå bli lite egna. I den här boken får vi följa Linda som för allt i världen inte vill avslöja det som hon själv anser är ett misslyckande. I stället väljer hon att ljuga folk rakt upp i ansiktet MEN jag tror att detta ändå är ett viktigt ämne och därför gör det boken extra intressant. I dagens samhälle får vi hela tiden uppleva hur människor jämförs och synas, vem som lägger upp de mest perfekta bilderna på Instagram och så vidare och det formar oss ofta att tro att ett misslyckande är lika med total undergång.

Vår huvudkaraktär går igenom otroligt många känslor och diskussioner innan hon inser vad hon faktiskt håller på med. Samtidigt som det är befriande känns det även väldigt trovärdigt och fint. Linda går från det, enligt henne, perfekta livet till att inte veta hur hon ska hantera sin framtid och jag tror säkert att folk känner igen sig i det ena eller det andra.

Boken är lättläst och passar verkligen för sommaren. Jag blev väldigt sugen på att besöka Båstad under sommartid och vem vet, kanske blir det så? Jag fick även mersmak när det kommer till Jenny Fagerlund så det ska bli spännande att läsa mer av henne.

Mitt betyg: 3/5

Författare: Jenny Fagerlund
Utgivningsår: 2018
Förlag: Norstedts
Utläst: 5 juli 2019
Finns hos: Adlibris | Bokus

2 reaktioner till “Med hälsning från Båstad av Jenny Fagerlund

  1. Håller med om att det kan vara svårt att sticka ut inom feelgood så det låter lovande att den här ändå gör det! :) Har bara sett den här och gett den någon tanke. Kanske ska göra det nu. Tack för bra recension! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s