Början på något nytt av Jenny Fagerlund

Johanna har precis flyttat med sin familj till Båstad. Här ska hon få tid att förverkliga sig själv, och skriva den stora romanen hon alltid har drömt om. Men flytten blir inte alls som hon har tänkt sig. Snarare börjar hon fundera på om allt inte är ett enda stort misstag.

Medan vännerna skaffar barn och stadgar sig satsar Alex på en karriär som influencer och trivs bra med det. Efter ett uppslitande otrohetsdrama flyr hon till familjens sommarstuga. Väl där inser hon hur ensam hon egentligen är. Trots att hon har trehundratusen följare på Instagram har hon ändå ingen att vända sig till när livet faller samman.

Efter fyrtio år som flygvärdinna har Mona motvilligt gått i pension. Det som borde vara en fantastiskt härlig tid är helt tvärtom. Hon vet inte vad hon ska göra med all tid som hon plötsligt fått över. Vem är hon nu? Och hur ska hon hantera sorgen hon bär på när hon inte längre har ett jobb att gå till?

Av en slump möts de tre kvinnorna och ställer upp i en tävling tillsammans. Det som från början kunde ha slutat vid ett flyktigt möte blir istället början på något nytt.

Mitt första möte med Jenny Fagerlund var genom ”Med hälsning från Båstad” och i den perioden hade jag redan läst en hel del feelgood, vilket gjorde att boken hade svårt att sticka ut ur mängden. Jag tyckte visserligen om den men det här var något annat. I den här boken fastnade jag direkt för karaktärerna och även om man ofta vet på ett ungefär hur den här typen av böcker slutar så har jag inget emot det för det är vägen dit som är intressant.

Johanna, Alex och Mona har alla en bakgrund som gör mig nyfiken och bit för bit får vi veta mer. Mona är väl den som sticker ut mest och där man snabbt inser att något har hänt som har ställt hela livet på ända. Det känns lite otippat att de här tre skulle bli ett gäng men det är också det som gör berättelsen bra. Från början är det arga blickar men det utvecklas till något mycket större och det är härligt att få vara med på resan. Tävlingen de deltar i tyckte jag också var väldigt rolig och något jag hade kunnat tänka mig att göra själv.

Handlingen är förlagd i Båstad och även om kanske inte platsen i sig får så stort utrymme i berättelsen gör det mig nyfiken. Miljöerna kan målas upp framför en och jag blir särskilt nyfiken på Johannas hus och Alex lilla stuga.

Detta var en lättläst och underhållande bok, perfekt för sommarläsningen. Jag gillade samtliga karaktärer och tycker att den svärta som fanns höjde boken ytterligare.

Mitt betyg: 4/5

Författare: Jenny Fagerlund
Utgivningsår: 2022
Förlag: Norstedts
Utläst: 12 augusti 2022
Finns hos: Adlibris | Bokus

Andra som bloggat om boken:
Enligt O | Malins Bokblogg |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s