Liten tvåa med potential av Camilla Davidsson

Kontroll är viktigt för Sofia. Hennes mål är att göra karriär som investment banker, att lyckas, att ha en snygg yta. Så när hon hittar den lilla sekelskiftestvåan på Östermalm, nära arbetet och favoritkrogarna, är ingen gladare än hon. Dock behöver den verkligen renoveras. Arvid, hantverkaren som dyker upp, har till Sofias irritation bestämda åsikter om både det ena och det andra… Dessutom känns det på något märkligt vis som om han ser henne, på ett sätt som ingen annan i hennes liv gör, inte ens pojkvännen Oliver.

När Arvid börjar ifrågasätta Sofias livsval uppstår sprickor i den polerade fasad hon visar upp mot omvärlden. Kan hon fortsätta att jobba dag och natt för sin otacksamma chef, ska hon verkligen svara ja när Oliver friar och är det naturligt att ständigt gå omkring med ett tryck över bröstkorgen? När Sofia i ett överilat ögonblick lovar att göra Arvid en tjänst får det oanade konsekvenser.

Det blir väldigt mycket feelgood innan festivalen i Mariefred, som ni säkert har märkt. Det är stundtals lite svårt att hålla isär dem och det är ruggigt svårt att skriva recensioner som skiljer sig åt. Att hitta på nya ord, vinklingar och så vidare. Jag hoppas ni har lite överseende med det!

Vår huvudkaraktär Sofia har en målstege som hon försöker kämpa sig upp för. Karriären går före det mesta och det är inte förrän någon okänd människa slår hål på bubblan som hon själv inser vad hon håller på med. Det bästa jobbet, den finaste lägenheten och det mest perfekta yttre kanske inte väger tyngst i alla lägen utan det kanske snarare är läge att släppa någon in på livet? Förmodligen är det ett par stycken som känner igen sig i Sofias situation som kanske till och med får sig en tankeställare. Vad är det egentligen som är viktigast här i livet?

Liten tvåa med potential utspelar sig främst i Stockholm, men också till viss del längre norrut och det är just den miljön jag fastnar för. Jag kan verkligen måla upp det hela framför mig och förstår vad det är som gör att Sofia börjar vackla lite gällande sina livsval. Man kan ju förstå varför hon trivs.

Överlag är boken välskriven och snabbläst. Det tog mig inte lång tid att läsa ut den och nu är jag ännu mer sugen på den fristående fortsättningen I fikonträdets skugga.

Mitt betyg: 4/5

Författare: Liten tvåa med potential
Utgivningsår: 2018
Förlag: Printz Publishing
Utläst: 18 juli 2019
Finns hos: Adlibris | Bokus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s