Magisk december av Katarina Genar

En gnistrande julberättelse att läsa ett kapitel om dagen ända fram till julafton! Ingenting är som det brukar. Julias bästa kompis har just flyttat och hennes föräldrar bara jobbar och jobbar. Hon är inte ens säker på att det kommer att bli någon jul överhuvudtaget i år! Men när Julia gör en pappersstjärna i guld på fritids börjar allt förändras. Är det den som visar henne vägen till världens gulligaste hund och till Helmi? Helmi som ger Julia den magiska globen som får tiden och gränserna att suddas ut … Det blir starten på en magisk december.

Det här med adventsböcker tycker jag är så mysigt och en fin tradition att fortsätta med år efter år. Det blir som en liten adventskalender i bokformat då man läser ett kapitel om dagen fram till jul. Böckerna ger en julstämning samtidigt som det kanske pågår ett mysterium eller liknande som nystas upp längs vägen. Magisk december är ett exempel på en adventsbok där vi får följa med på ett riktigt mysterium.

Huvudkaraktären i boken heter Julia och det är mycket som pågår i hennes liv. Hennes bästa vän har flyttat, hennes föräldrar ägnar all sin tid åt bokhandeln och ja, hon känner sig väldigt ensam. Jag tror att många kan känna igen sig i Julias situation. Historien börjar egentligen med guldstjärnan och det faktum att hon möter Helmi, som ger henne en magisk snöglob. Efter det är inget sig likt och det är just det mysteriet handlar om. Det är lätt att följa med i handlingen, det är bilder på nästan varje sida och hela tiden blir vi serverade små portioner av jul och julstämning.

När det gäller illustrationerna i boken är jag inte stormförtjust. De känns lite gammalmodiga men samtidigt passar de väl in till historien och jag har en känsla av att barnen kommer gilla dem oavsett. Det är inte den bästa julboken jag har läst men den var bra, lättläst och mysig – samtidigt som den var lite sorglig. Jag hoppas verkligen att barnen kommer gilla den så att jag kan läsa den på nytt i december.

Tack till Bonnier Carlsen för recensionsexemplaret!

Författare: Katarina Genar
Illustratör: Lotta Geffenblad
Utgivningsår: 2019
Förlag: Bonnier Carlsen
Utläst: 9 oktober 2019
Finns hos: Adlibris | Bokus

4 reaktioner till “Magisk december av Katarina Genar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s