Rött, vitt & kungligt blått av Casey McQuiston

Alex Claremont-Diaz är son till USA:s första kvinnliga president. Tillsammans med sin syster och deras bästa kompis utgör de Vita huset-trion, en social influencer-makt att räkna med, och som Vita huset inte är sena att utnyttja.

Problemet är bara att Alex har en ärkefiende, prins Henry av Wales. När ett bråk mellan dem hamnar på hela världens löpsedlar måste de ofrivilligt låtsas vara vänner tills stormen har blåst över. Men ju mer Alex lär känna prins Henry, desto mer ser han vad som döljer sig under hans drömprinsyta. Snart är de vänner på riktigt, men vänskapen djupnar till något mer. Något som kan hota Alex mammas planer på att bli omvald som president.

Den här boken började på det absolut bästa sättet, med humor och överraskningar som heter duga. Vi får dessutom möta våra huvudkaraktärer Alex och Henry ganska omgående. De har båda väldigt uppstyrda liv och kan inte ta många steg utan livvakter och strateger av olika slag, men de hittar varandra i allt det här. Dessutom finns June, Nora och Pez med som bifigurer och gör det hela ännu bättre. De är både oerhörta smarta, kloka och vänliga och gör allt för sina närstående.

Sakta men säkert växer relationen mellan Alex och Henry fram och det är både trevande och rakt på sak. Det är spännande att få följa med på deras resa och jag gillar även att följa dem i respektive titel. Alex, presidentsonen som har ett rykte som festprisse och prins Henry, som styrs med järnhandskar av sin farmor drottningen. Vissa detaljer känns som om de är tagna ut ur det blå men vissa kommer skrämmande nära verkligheten.

Jag älskar den här storyn och det spelar egentligen ingen roll att den inte är 100% trovärdig. Jag sväljer det med hull och hår och vill bara ha mer. Boken består av, förutom mycket humor, även smarta dialoger och ett bra språk. Mailkonversationerna mellan Alex och Henry hade kunnat kortas ner men i övrigt har jag absolut inget att klaga på. Boken passade som handen i handsken för mig just nu och jag kan varmt rekommendera den vidare.

Mitt betyg: 5/5

Författare: Casey McQuiston
Utgivningsår: 2020
Förlag: Lavender Lit
Utläst: 14 mars 2021
Finns hos: Adlibris | Bokus

Andra som bloggat om boken:
Malins Bokblogg | Bokbesatt | Prickiga Paula | Lottens Bokblogg | Marias Bokhylla

4 reaktioner till “Rött, vitt & kungligt blått av Casey McQuiston

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s