Vecka 36

Titel: Vecka 36
Författare: Sofie Sarenbrant
Utgivningsår: 2010
Förlag: Damm Förlag

Handling:
Boken handlar om Agnes och Johanna som båda är i slutskedet av sina graviditeter och tillsammans med sina män åker på semester till Brantevik. Efter lite smågnabb mellan Agnes och hennes man Tobbe vid middagen ger de fyra sig iväg för en kväll på den lokala krogen. Agnes bestämmer sig ganska kort därefter att gå tillbaka till huset och vila. Dagen efter vaknar dem och inser att Agnes är spårlöst försvunnen. Polisen dras in och media bankar på deras dörrar medan Tobbe allt mer tappar hoppet om att Agnes ska komma tillbaka levande.

Omdöme:
Efter att nyligen ha läst ”Vila i frid” av Sarenbrant blev jag såklart nyfiken på hennes tidigare böcker, som också fått väldigt bra kritik. Hon skriver bra och har ett bra flöde i sina böcker, vilket gör att det ofta går snabbt att läsa dem.

Även den här boken är otroligt spännande och när man tror att det blir förutsägbart kommer nya pjäser in i spelet. Trots att den ”bara” är på 300 sidor så tycker jag hon får med det mesta som är väsentligt. Jag sätter också ett extra utropstecken för att de två huvudrollerna i boken är gravida, inte helt vanligt i deckare, om jag ens har läst något liknande alls. Miljön i Brantevik verkar också väldigt mysig och behaglig.

Något jag irriterade mig lite på var polisen Räffel som blandar in alldeles för mycket av sitt privatliv i sin yrkesroll, vilket också gör att han inte ens höjer ögonbrynet när hans väns namn dyker upp i utredningen. Att han dessutom misstror Kenny så otroligt för att han har alkoholproblem (om han nu var så grov alkis tror jag mer på att han hade bott på en parkbänk än i ett hus mittemot en miljonär(?) och hela grejen där känns inte så trovärdig). Jag hade också gärna fått veta mer om relationen mellan Agnes och hennes mamma.

Det var minst sagt många frågetecken, några kanske reds ut i uppföljaren men vi får se.

Mitt betyg: 4/5

Fler titlar med samma författare:
Vila i frid

5 reaktioner till “Vecka 36

  1. Tack! Jag skulle sagt åt Räffel att skärpa sig, men det går inte … Läser du ”I stället för dig” förstår du varför …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s