En dåre fri


Titel: En dåre fri
Författare: Beate Grimsrud
Utgivningsår: 2010
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Handling:
Boken handlar om Eli som är scizhofren. I sitt eget sinne har hon 4 stycken följeslagare, Espen, Emil, Erik och prins Eugen.

Trots detta blir hon framgångsrik författare men samtidigt slits hon med av rösterna och blir slutligen inlagd på psyket. Hon skadar både sig själv och sin omgivning med olika ting och personalen hittar inte någon annan lösning än att spänna fast henne i en bältessäng.

Med hjälp av sina vänner och en terapeut kan hon till slut flytta tillbaka till sin egen lägenhet men där fortsätter hennes problem.

Omdöme:
Jag har läst om folk som har sträckläst den, slängt iväg den på grund av ilska och gråtit till den och samtidigt har den fått toppbetyg överallt så visst hade jag höga förväntningar när jag tog mig an denna. Ganska snabbt konstaterade jag att det inte var någon bok som skulle falla mig i smaken och med 150 sidor kvar slutade jag helt enkelt läsa.

Jag vet inte om jag har läst för många deppiga böcker eller vad det beror på men denna kändes tråkig och platt av någon anledning. Jag tyckte det tog för lång tid, det ältades för mycket och det var lite som att stå på samma punkt flera dagar i sträck. Boken gav mig ingenting och därför slutade jag helt enkelt läsa den.

Däremot var det något med Grimsruds sätt att skriva som jag fastnade lite för så eventuellt läser jag en annan bok av henne så småningom.

Mitt betyg: 2/5

Boken är en del av den nordiska utmaningen, läs mer här, samt boktolvan!

En reaktion till “En dåre fri

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s