Ankomsten

Shaun Tan fick jag nys om för bara ett litet tag sedan och har därefter läst och kikat i alla hans böcker som givits ut på svenska. Här kan ni läsa recensionerna på de andra två, Det röda trädet och Borttappad.

Titel: Ankomsten
Utgivningsår: 2010
Förlag: Kabusa Böcker
Finns hos: AdlibrisBokiaBokus

En berättelse utan ord som utspelar sig långt tillbaka i tiden. Den handlar om en man som lämnar sin familj för att söka sig till något bättre på andra sidan ett stort hav. Staden han kommer till har andra vanor, konstiga djur och de pratar ett språk han inte förstår. Han gör det bästa av situationen och med lite hjälp av lokalborna lyckas han hitta någonstans att bo, sova och arbeta.

Precis som Tans andra böcker har denna en lite sorglig underton men den har också ett viktigt budskap. Även om boken utspelar sig långt tillbaka känns den fortfarande aktuell och intressant. Jag tyckte det var lite jobbigt att inte ha någon text alls att läsa, det är jag inte van vid, men till slut gick det av bara farten och jag gillade verkligen boken och historien.

Om ni inte har läst något av Shaun Tan, gör det!

Mitt betyg: 4/5

2 reaktioner till “Ankomsten

  1. Jag har velat läsa hans böcker länge nu. De ser alldeles fantastiska ut.

    ”Stum” läsning verkar oerhört intressant. Snart, snart ska jag ta och läsa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s