Het – en novellsamling

En het novellsamling – kan det vara något? Flera av författarna av den här boken var nya för mig innan jag började läsa och nu när jag har läst dessa noveller är jag väldigt nyfiken på deras andra böcker. Här kommer i alla fall en recension!

Titel: Het
Författare: Åsa Anderberg Strollo, Gunnar Ardelius, Lisa Bjärbo, Inti Chavez Perez, Manne Forssberg, Martin Jern, Jenny Jägerfeld, Sara Ohlsson, Ingrid Olsson och Jessica Schiefauer.
Utgivningsår: 2012
Förlag: Gilla Böcker
Finns hos: Adlibris, Bokia, Bokus

Het är en samling erotiska noveller av tio svenska författare. Några har tidigare gett ut böcker på Gilla Böcker, andra kommer från andra ställen. Boken vänder sig förmodligen främst till ungdomar men passar nog de flesta.

Omdöme:
Boken börjar mjukt och sansat med en smått pirrig novell om ett par som inte kan hålla händerna ifrån varandra i skolan av Lisa Bjärbo, och den blir också en av mina favoriter. Därefter blir det lite mer sex, lite mer pang på och så vidare. Novellerna handlar i stort sett lika mycket om kvinnor som om män, och det är både heterosexuella relationer, bisexuella och homosexuella. De flesta är i gymnasieåldern eller runt där så för dem som är i den åldern är det nog inga problem alls att känna igen sig.

Bortsett från Bjärbos vill jag också rekommendera Åsa Anderberg Strollos novell och även Jessica Schiefauers. Många av novellerna var bra men just dessa tre blev mina favoriter och därför ger jag dem lite extra plats. Det fanns också några som jag inte gillade alls, men det är ju klart en smaksak.

Jag läste denna som e-bok men blev faktiskt väldigt sugen på att köpa ett eget ex av den så småningom men det får vi se hur det blir med det!

Mitt betyg: 4/5

En reaktion till “Het – en novellsamling

  1. Jag läste om den här boken helt nyligt, men blev ärligt talat mest tveksam. Känns som att det poppar upp väldigt mycket ”erotik” i kölvattnet efter Femtio nyanser av honom.. :/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s