Julkalendern – Lucka 16

Lucka16

Dagens lucka står X Publishing för och den innehåller ett härligt David Levithan-paket. Titlarna Ibland bara måste man och Liten parlör för älskande vinner en lycklig vinnare idag.

ibland-bara-maste-man

Beskrivning av Ibland bara måste man:
Två minuter under en spelning i bokhandeln, och sen är det kört. Paul är knockad, stum, kär. För Noah, den nya killen i stan, är inte som någon av Pauls tidigare pojkvänner. Han har de grönaste ögon Paul någonsin har sett, han målar musik och har gardiner gjorda av gamla tuggummipapper. Två minuter, och Paul känner sig plötsligt komplicerad. Inte negativt komplicerad, bara komplicerad.

liten-parlor-for-alskande

Beskrivning av Liten parlör för älskande:
Liten parlör för älskande är en brutalt ärlig kärleksroman för de som tror att de hatar romantisk litteratur. Och för alla stora romantiker. Bokens ”du” och ”jag” förhåller sig till varandra med lika delar sarkasm som tunnhudade ömhetsbetygelser. Genom korta, blixtklara, ögonblicksbilder skildrar David Levithan allt det stora och svåra som är kärlek.

Tävlingsregler
– Föredrar du hårda eller mjuka paket? Varför? Motivera kort i en kommentar till det här inlägget.

Tävlingen avslutas ikväll 23.59

LUCKAN ÄR STÄNGD. GRATTIS BELLA!

68 reaktioner till “Julkalendern – Lucka 16

 1. Jag föredrar hårda paket! Det är oftast dem som innehåller saker jag tycker om (bland annat böcker!) :D

 2. Jag föredrar faktiskt hårda paket, och det är faktiskt det jag brukar få för det mesta och det beror nog på att jag har så svårt för att andra väljer kläder och textiler till mig då det aldrig blir rätt färger.

  Kram Sanna

 3. Mjuka paket, älskar kläder. Men det beror också på från vem, från min farmor som kanske inte köper snyggaste kläderna vill jag hellre ha hårda paket ;)

 4. Hårda paket definitivt. Och gärna någon skum form på det också så fantasin skenar iväg. Älskar överraskningar så allting blir som allra roligast när man inte har en blekaste aning om vad det kan vara :)

 5. Jag föredrar helt klart hårda paket för de innehåller för det mesta böcker eller tv-serier/filmer. Och så vill jag välja mina kläder själv för det blir oftast inte bra om någon annan köper till mig.

 6. Självklart föredrar jag hårda paket för då kan det ju innehålla böcker alternativt filmer/tv-serier som är min andra passion näst efter böckerna såklart!

 7. Jag säger precis som alla andra: hårda paket eftersom det då kan vara böcker :)

 8. Jag föredrar hårda paket eftersom det då ofta är filmer eller böcker! Mjuka paket innehåller ofta kläder och det är jag inte alls intresserad av.

 9. Jag får också säga hårda paket, då kan det ju innehålla en bok! :) Och jag föredrar att köpa kläder och sådant själv så det blir något jag är bekväm i :)

 10. Hårda paket alla gånger! Då är det oftast böcker, spel eller nåt annat kul! Mjuka paket ville man inte ha som liten iaf då det oftast var tofflor eller stickade koftor…
  Nu när man är äldre så får man inga julklappar så jag skulle bli glad för vilket som!

 11. jag gillar nog mest hårda paket, jag blir aldrig nöjd när någon annan köper kläder, textiler till mig.
  men roligast är att ge presenter och se hur glad den som får paketet blir ;)

 12. Hårda paket är bäst! Hårda paket innehåller nästan alltid något som sätter igång fantasin, något som man kan försvinna in i, och de varar oftast länge.

 13. Åh, jag har länge velat ha Liten Parlör för Älskande!!
  Jag föredrar nog hårda paket, blir en större överraskning för att det kan ligga vad som helst i den! Kläder köper jag ändå helst själv. Kanske sitter i en del från barnsben också ;)

 14. Jag gillar hårda paket bäst, för kläder är så svårt att köpa så om jag får ett mjukt paket så vet jag redan vad som ligger i det. Sen kan det ju vara en bok i ett hårt paket ;)

 15. Hårda, de kan innehålla allt från bok till skor! Man vet aldrig riktigt vad det är fören det är öppnat. Fast det är samma sak med kläder. Men jag gillar att köpa mina egna kläder själv, jag vet vad jag vill ha.

 16. Låter som riktigt fina böcker, blev sjukt sugen på att läsa nu haha :)

  Gillar hårda paket bäst. Kläder och sådant köper jag hellre själv, gillar att få små prylar man aldrig tänkt på att köpa själv istället.

 17. Jag gillar hårda paket med mjukt innehåll ;) Speciellt om det hade kunna vara lite kläder då allt är förstört, uttöjt och nött från graviditet!

 18. Riktigt svår fråga, men jag måste nog säga hårda paket. Först och främst så kan de innehålla böcker, men också filmer och tv-serier som jag älskar riktigt mycket! Den här julen har jag önskat mig nästan endast hårda paket, innehållande några böcker och några säsonger av olika tv-serier :)

 19. Jag föredrar helst hårda paket för man vet oftast vad det är när man får ett mjukt. Mycket roligare med överraskningar :)

 20. Jag tycker bäst om mjuka paket. En tröja, sockor eller mössa. Något som värmer!

 21. Jag tycker bäst om hårda paket. Inte för att det är något fel på mjuka paket, men det finns mycket mer variation bland hårda paket. (många saker ligger även i lådor och blir på så vis hårda paket).
  Sen älskar jag såklart också om att få böcker och de är ju hårda paket! <3
  Kram!!

 22. Hårda paket, helt klart! Då kan man ju få just böcker, bland annat :)
  Är inte särskilt förtjust i att få kläder då det så ofta blir fel i stil och sådant då. Tar hellre presentkort till klädaffärer eller en viss pengasumma för att köpa t ex en tröja i så fall :)

 23. Jag älskar hårda klappar. Men jag har varit så dålig och stressad på ett tag att jag inte har hunnit sitta ned i lugn och ro och bara läsa. Detta bokset skulle ge mig just den tid jag behöver för att finna min ro inombords. Det skulle göra mig lycklig.

  Har också ett julrim att bjuda på:

  I ett hårt paket,
  döljs en hemlighet,
  om en magisk värld,
  likt ingen annans färd.

 24. Jag tycker om hårda paket eftersom de kan tänkas innehålla böcker (och jag älskar böcker!). Det kan ju också vara någon film som jag vill se i paketet. Jag blir ju glad och tacksam vilket sorts paket jag än får, men ingenting går upp mot känslan av att få ett hårt paket med en bok i! :)

 25. Jag föredrar upplevelser, gärna resor. Så för min del kan man nog säga att jag varken föredrar hårda eller mjuka paket då inget av det innehåller en resa. Möjligtvis kuvert med flygbiljetter!

 26. Givetvis vill boknörden ha böcker! (Finns det mjuka böcker?) Men det är inte främst konsistensen på ett paket som är avgörande. Jag gillar när man inte kan gissa vad de innehåller och när de är inslagna omsorgsfullt och gärna snyggt. Fjolårets bästa julklapp var en iPhone från min broder, den var inslagen i en Aladdinask som var helklädd i silvertejp med en teckning av Gullefjun på. Mycket bra paket! :’D

 27. Hårda! Brukar för det mesta önska mig prylar.. avskyr att få kläder då jag är så kräsen tex. Höhö. Böcker är roligt att få, helst inbudna..

 28. Jag följer strömmen och säger också hårda paket. Jag har alltid kopplat hårda paket till underhållning och mjuka till ”nödvändiga” saker, typ strumpor. Fast jag gillar strumpor också!

 29. För mig kvittar det egentligen om det är ett hårt eller mjukt paket. Jag tycker det roligaste är att ge bort ett paket, speciellt om det är en väldigt bra present =)

 30. Jag fördrar mjuka paket. Förhoppningsvis innehåller de mammas egenstickade raggsockor/handledsvärmare så jag kan hålla mig varm i vinterkylan när jag kryper upp med julläsningen. God jul och gott nytt år till dig Nilma!

 31. Hårda eftersom det då kan vara böcker, tavlor, cd-skivor, dvd:er, inredningdsdetaljer etc…allt som jag gillar!

  vh
  Monika

 32. Mitt bästa är hårda paket av den enkla anledningen att du inte har en aning om vad som kan gömma sig i en kartong, en teckning från sonen, en tröja från maken eller kanske en bok?

 33. Hahaha, jag vet inte riktigt… Tycker om lite finurliga paket som någon har skänkt en tanke med! Men jag säger väl mjuka, roliga, fina julklappar!:)
  God Jul och hoppas du får många fina paket i ditt favoritformat!;)

 34. Hårda packet vill jag helst ha. För det kan ju visa sig vara pyssel eller en bra bok som man kan läsa var da!

 35. Hårda paket såklart! Om det är böcker…. I år har jag önskat mig fotoboken med ett urval av de bilder som togs över hela världen på samma dag.

 36. Hårda paket! De innehåller (nästan) alltid böcker!
  Fast det är ju roligt med mjuka paket också :) För där i kan det vara pengar(till böcker), eller kanske några bokmärken!

 37. Hårda paket, brukar alltid bli positivt överraskad, oftast får jag en hel bokserie som jag inte visste fanns men som visar sig vara en av dem bästa bokserierna någonsin. Eftersom jag har en väldigt speciell stil så brukar det aldrig funka med mjuka paket, det mesta blir skänkt till röda korset efter några år då kläderna legat längst in i garderoben och tagit plats.

 38. Hårda med härlig långläsning i om det är böcker som någon tänkt ut att man verkligen vill ha. Inte vill man ha nåt oformligt klädesplagg i udda reafärg och fel storlek = )

 39. Mjuka paket, helt klart :) Visst finns det fördelar med hårda, speciellt eftersom jag ofta önskar mig böcker. Men jag älskar filtar, plädar, och kläder. Älskar att få en luddig filt som man kan gosa upp sig i soffan under. Eller någon mysig kofta som någon har sett i affären och tänkt att denna skulle Isa älska. Eller sockor, åh, i do love sockor :) Min svärmor brukar köpa med sig från marknader i Riga och liknande ställen hon besöker så får jag i julklapp, med gulliga motiv och så. Så mjuka paket för min del! :)

 40. Jag föredrar nog vilket som. Men jag vet att jag är en svår person att ge mjuka paket till, så därför brukar jag bara önska mig hårda paket. Förutom när jag fick ett mjukt paket med garn, det var definitivt det bästa förra året. Så är det rätt sak så kan mjuka vara bäst… I år har jag bara önskat mig böcker, så jag hoppas på några hårda paket… =)

 41. Det beror ju lite på vad jag önskar mej och behöver, men jag tror jag föredrar hårda paket då jag är väldigt laggrann när det gäller kläder, och ingen annan bör nog köpa annat än strumpor åt mej ^^ Sängkläder och sånt är helt okej att få, däremot brukar de vara paketerade ganska hårda så jag räknar det till ett hårt paket med mjukt innehåll. Undantag är ju om jag hittat något speciellt klädesplagg som jag verkligen vill ha, vet storlek, osv. då är det såklart ett jättebra mjukt paket! :)

 42. Åh, bra fråga praliin! Jag tycker att alla paket ska vara hårda för då är mest spännande att öppna eftersom det kan vara mjukt innehåll. XD

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s