Temaläsning – Vampyrer

Japp, jag hoppar videoinlägget den här gången och presenterar bara böckerna här nedan. I januari ska jag ju som sagt ha vampyrtema på bloggen och jag har förvånansvärt många böcker att läsa men det blir nog inte alla. Vissa är mer prioriterade än andra men jag läser så långt jag hinner!

Dessa kommer garanterat att läsas:

421129draculaTwilight-White-Cover-Twilight-Saga-1-3542088-5[1]S_Dracula_4fcc753f8ffd5

*Undead and Unwed av MaryJanice Davidson är första bokvänsboken från Veronica. Det är en chic lit med vampyrer och första delen i en serie.

*Dracula av Bram Stoker fick jag i julklapp och har varit nyfiken på den sedan dess. Jag har börjat så smått på den men den är ju ganska tjock.

*Twilight av Stephenie Meyer känner väl de flesta till! Jag har länge varit lite anti Twilight men bestämde mig för att läsa dem för att se om böckerna är bättre än filmerna.

*Dracula av Bram Stoker igen men den här gången som grafisk roman. Den ska läsas till vampyrbokcirkeln men det gör jag efter jag läst ut boken.

Och dessa läser jag om det finns tid:

att-lura-dodenfruset-blodhistorikern

*Att lura döden av L.J. Smith är första delen i en serie. Författaren är nog annars mest känd för bokserien Vampire Diaries.

*Fruset Blod av Richelle Mead är andra delen i serien Vampire Academy. Jag läste ju första delen för inte så länge sedan och vill gärna fortsätta läsa serien.

*Historikern av Elizabeth Kostova hör egentligen också till vampyrbokcirkeln men osäkert om jag kommer hinna med att läsa den. Dels för att den är ganska tjock och dels för att jag inte ens fått hem den än och slutdatum är 18 januari. Mjaaa, skeptisk..

7 reaktioner till “Temaläsning – Vampyrer

  1. ”Dracula” läste jag för massor med år sedan, men funderar på att läsa om den. ”Historikern” tycker jag är otroligt spännande.

  2. Kan inte förstå hur du kan välja ”Twilight” före ”Historikern”. ;-) Du har förresten till den 20 jan på dig att läsa den. Har både ”Undead and unwed” och de två första delarna av Vampire Academy i min bokhylla. Spännande och se vad du kommer skriva om dem. Trevlig läsning! :-)

  3. Att lura döden är faktiskt inte första delen i en vampyrserie. Det är första delen i serien men jag tror inte man kan kalla det för en vampyrserie. Andra boken handlar nämligen om häxor :)

  4. Kul med lite temaläsning :) Hoppas du uppskattar böckerna, har själv en bok av Elizabeth Kostova (typ svantjuven eller något sådant) har dock inte läst den.

    OH när jag ändå kommer ihåg! Du har ju wordpress… Jag är helt ny med det, innan hade jag blogg.se och är inte så super peppad på att gå tillbaka dit. Hur sjutton lägger man in en egen design på sin blogg?

    Ha det bäst :)

  5. Okej två minuter senare. Skulle stänga ner wordpress för att plugga och hittade en flik av en slump som jag är ganska säker på hjälper mig lägga upp designen ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s