Dracula – Seriealbum

Det här seriealbumet var en del av vampyrtemat och dessutom var jag väldigt nyfiken på Argassos album så det passade ju väldigt bra!

dracula

Titel: Dracula
Författare: Bram Stoker / Jason Cobley
Illustratör: Staz Johnson
Utgivningsår: 2012
Förlag: Argasso Bokförlag
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON

Tack Argasso för recensionsexemplar!

Handling:
Greve Dracula planerar att köpa en egendom i England och till sin hjälp får han juristen Jonathan Harker. Harker reser till Transsylvanien för att hälsa på Dracula och på vägen träffar han både en och annan som varnar honom för att fortsätta sin färd. Trots detta kommer han fram till Dracula men för varje dag som går blir Jonathan allt mer rädd och Dracula beter sig märkligt.. Jonathans fästmö hemma i England blir även hon orolig och snart har det spårat ur ordentligt.

Omdöme:
Jag gillar ju själva historien om Dracula, som ni kunde läsa i min recension i fredags. Däremot har jag lite svårt för tecknarstilen som känns hård och spretig. Det känns lite gammaldags. Och jag som inte direkt brukar reagera på såna saker undrar varför alla kvinnor ser ut som Barbiedockor?

I vilket fall var det roligt att läsa en klassiker på det här viset och jag tror säkert att många kan tänka sig att läsa Dracula såhär heller än att ta till sig hela boken. Det betyder ju bara att storyn når ut till fler.

Mitt betyg: 2/5

2 reaktioner till “Dracula – Seriealbum

  1. Pingback: Sammanfattning – Januari | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s