Den store Gatsby

Den här boken hade egentligen passat perfekt i maj månads tema eftersom den alldeles snart rullar upp på biograferna. Nu blev det dock inte så eftersom jag fick en sådan lust att läsa den och helt enkelt körde på!

9171370129

Titel: Den store Gatsby
Författare: F. Scott Fitzgerald
Utgivningsår: 2010
Förlag: Bakhåll
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON

Handling:
Nick Carraway kommer till New York för att bli aktiemäklare. Han flyttar in i en villa på Long Island och börjar umgås med det flärdfulla paret Tom och Daisy Buchanan. Till granne får han en ytterligt gåtfull och kolossalt förmögen man som ger storslagna fester, oftast utan att själv visa sig. Grannens namn är Jay Gatsby.

Omdöme:
Jag hade inga särskilda förväntningar när jag påbörjade denna men blev ändå positivt överraskad. Boken är ju väldigt tunn så det är en kort berättelse men det gör faktiskt ingenting. De viktiga delarna finns med, karaktärerna är väldigt speciella och jag gillade den skarpt. En liten pärla.

Det ska bli väldigt roligt att se filmatiseringen av den här, särskilt eftersom en av mina favoritskådisar (DiCaprio) spelar huvudrollen. Här kan ni se trailern.

Mitt betyg: 4/5

9 reaktioner till “Den store Gatsby

  1. Skulle också vilja läsa den innan jag ser filmen. Ja, jag tänker se den endast på grund av att DiCaprio är med ;)

  2. Jag läste ”The great Gatsby” i skolan en gång, men jag kom inte alls ihåg vad den handlade om förrän nu när jag läste din recension. Jag vill minnas att jag inte gillade den här boken något vidare, men jag tror det har att göra med tvånget från skolans sida ;)

  3. Jag hade tänkt att läsa boken innan filmen kommer, men får se… listan med böcker jag vill läsa har blivit väldigt lång på sistone ;)

  4. Jag läste denna förra året, men gillade den tyvärr inte. Filmen ska dock ses, Leo är en stor favorit hos mig, sedan jag gick i sjunde klass, älskar honom :)

  5. Köpte boken för nån vecka sedan just för att läsa innan jag ser filmen. Ser framemot båda och hoppas att jag inte bli besviken på ån. Var lite skönt att se att du gillade den:-)

  6. Läste i höstas och gillade, har sedan väntat och väntat på biopremiären. Snart så! ^^

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s