Touch of Frost

En bok som jag varit nyfiken på länge är denna, Touch of Frost. När sambon köpte den till min Kindle gav jag mig på den ganska snabbt och jag blev inte besviken..

9439989

Titel: Touch of Frost
Författare: Jennifer Estep
Serie: Mythos Academy #1
Utgivningsår: 2011
Förlag: Kensington Books
Finns hos: Amazon

Handling:
Gwen Frost is a new student at Mythos Academy. Everyday she’s surrounded by amazones, valkyries and spartans and what is she? Some gypsy girl. She’s not strong and she has no fighting skills and the only thing she really has is the gypsy gift, which means she can see things when she touches it. Why did her grandmother want her to go to Mythos in the first place?

When one of the students at Mythos dies, Gwen gets curious and want to know more about it but it’s not always healthy to be curious. Suddenly, Gwen is the target and she has no idea what she’s fighting.

Omdöme:
Jag gillar verkligen grekisk mytologi så när jag läste beskrivningen av den här boken blev jag supernyfiken. Precis som t.ex Anna säger så är ju boken väldigt förutsägbar och ganska smockad av klichéer. Ni vet – den lilla tjejen är inte tillräckligt stark men blir räddad av en snygg men farlig spartan och de kan inte vara tillsammans typ. Jag störde mig dock inte alls på detta utan ville bara läsa mer för att se vad som skulle hända med Gwen och co.

Vad gäller karaktärerna gillade jag Gwen men även hennes mormor, som jag verkligen förknippar med en typisk bakmormor. Jag hoppas också på att få veta mer om professor Metis och Carson i kommande böcker i serien för de kommer jag att ge mig på så snart jag bara kan.

Jag blev alltså väldigt glatt överraskad och kan absolut rekommendera boken om ni gillar mytologi, internatskolor och YA.

Mitt betyg: 4/5

4 reaktioner till “Touch of Frost

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s