Of Poseidon

Det här är den första boken jag läser om sjöjungfrur eller sirener och jag måste säga att jag gillar det. Det kommer helt klart bli fler sjöjungfruböcker lästa i framtiden men här kommer först recensionen av den här.

12425532

Titel: Of Poseidon
Författare: Anna Banks
Serie: The Syrena Legacy #1
Utgivningsår: 2013
Förlag: Square Fish
Finns hos: Adlibris | Bokus | The Book Depository | Amazon UK |Amazon US

Utläst: 11 oktober 2013

Handling:
Emma lever ett helt vanligt tonårsliv till den dag då hennes bästa vän blir attackerad av en haj. När Emma orkar gå tillbaka till skolan igen blir hon mer eller mindre jagad av Galen, killen hon träffade på stranden precis innan olyckan. Slutligen berättar han om Emmas ursprung och att hon troligen är siren, precis som han. När chocken har släppt kan hon knappt vänta på att få lära sig allt om sina förmågor och sin historia men Galen har ännu inte berättat den största hemligheten – att hon förväntas paras ihop med hans bror Grom.

Omdöme:
Det tog några kapitel innan jag kom in i boken men sen var det nästan så att jag inte ville lägga ner den igen. Boken har romantik, viss spänning, sorg och drama. Den kändes ganska lättläst och gick därför snabbt att läsa igenom. Den slutade dock med en sådan cliffhanger att man bara måste ha andra boken så snart som möjligt, vilket är både bra och dåligt.

Jag gillade Galen och hans lite charmiga/självsäkra attityd. Även Emma var intressant men emellanåt tyckte jag att hon blev alldeles för barnslig och omogen, t.ex lät hon inte Galen förklara sig innan hon dragit sin egen slutsats. Den karaktär jag nog gillade bäst var Toraf och jag hoppas vi får läsa mer om honom i kommande böcker i serien. Relationen mellan honom och Rayna blir säkert spännande att följa.

Detta är en bok för er som gillar grekiska gudar och sjöjungfrur men vill rekommendera den till alla som gillar och läser young adult. Snart ska jag ge mig i kast med andra boken, Of Triton.

Mitt betyg: 4/5

6 reaktioner till “Of Poseidon

  1. När jag var yngre slukade jag böcker om grekiska gudar, borde kanske testa om intresset har hållt i sig ;)

  2. Det kanske blir spoilervarning på detta, men utspelar det sig bara på land? Är mest intresserad av undervattensskildringar. Och cliffhanger; varför gör de så? >_< Avvaktar nog tills du läst andra boken innan jag dyker (pun not intended) ner i den här, om andra också är bra och har ett redit slut vill säga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s