Låt vargarna komma

Då var det fredag eftermiddag igen och jag tänkte att vi skulle kicka igång helgen med en ny recension. För min del är det ledig helg som gäller och jag hoppas ni alla får en mysig helg!

latvargarnakomma_slutversion_framsida_high

Titel: Låt vargarna komma
Författare: Carol Rifka Brunt
Utgivningsår: 2013
Förlag: X Publishing
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON

Tack till X Publishing för recensionsexemplaret!

Utläst: 12 oktober 2013

Beskrivning från förlaget:
Det finns bara en enda person i hela världen som förstår fjortonåriga June Elbus, och det är hennes morbror, den erkände konstnären Finn Weiss. När Finn som en av alldeles för många och alldeles
för unga män dör i den fruktade sjukdomen aids, blir June helt ensam i världen. Hennes föräldrar arbetar oavbrutet och storasyster Greta har glidit längre och längre bort. Men snart blir June kontaktad av Toby, den mystiske främlingen från begravningen, han som mamma kallar Finns ”specielle vän” men vägrar säga något mer om. Mellan June och Toby växer en oväntad och omvälvande vänskap fram, och hemligheter avslöjas som får June att tvivla på allt hon
dittills har sett som sanning.

Omdöme:
Det har varit så att ett par utländska titlar blivit väldigt omtalade och hypade och sedan har de blivit översatta till svenska. Den här boken är en sådan bok, precis som t.ex The Fault in Our Stars och Jellicoe Road, och jag hade givetvis väldigt höga förväntningar efter allt jag hade läst om den. Tyvärr levde den inte upp till dem och jag ska försöka förklara varför.

Jag gråter inte till böcker, har aldrig gjort. Jag antar att den här har det lite som mål med tanke på handling och karaktärer och visst, det är en sorglig berättelse men samtidigt är den ganska mysig och relationen mellan June och Toby är intressant. Att den tar upp AIDS och hur folk såg på denna sjukdom på 80-talet tycker jag också är intressant.Världen utvecklas! Det räcker dock inte med att en bok är intressant – i alla fall inte för ett toppbetyg – och därför blev jag något besviken. Jag hade hoppats att den här boken skulle ha något mer, något som grep tag men tyvärr inte.

Jag vet dock att många verkligen älskar den här boken så bli inte alltför negativt inställda på grund av min recension. Ge den en ärlig chans!

Mitt betyg: 3/5

5 reaktioner till “Låt vargarna komma

  1. Själv grät jag mig igenom slutet men jag har väldigt lätt för att gråta till böcker och filmer. Störde mig lite på några av Junes handlingar men annars så tycker jag att det är en bra bok.

  2. Omslaget är otroligt fint! Den låter väldig sorgligt och det vill jag inte gärna läsa för jag har lätt att börja gråta;).

  3. Jag har nyligen lånat hem den här så ska bli spännande att se vad jag tycker, jag gillar ju sorgset :)

  4. Jag är väldigt nyfiken på denna, hoppas jag tycker mer om den :)

    sv. Nattens cirkus tycker jag definitivt du ska läsa, den var helt underbar!
    The grimm legacy var också väldigt mysig, ser fram emot att läsa tvåan :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s