Julkalendern 2013 – Lucka 17

17december

I dagens lucka har ni möjlighet att vinna ett spänningspaket från Hoi Förlag bestående av titlarna Naken sanning av Elisabeth Akteus Rex och Värdet av ett liv av Magnus Jahnsson.

Naken-Sanning_ny2-omslagframsida-128x200Beskrivning av Naken Sanning:
Två små barn försvinner spårlöst på väg hem från skolan och Örebro, som just blivit sig likt igen efter serievåldtäktmannens härjningar, hamnar åter i medias blickfång.

Emelie Thörnqvist har flyttat tillbaka till stan och försöker återhämta sig från de senaste månadernas kaos. Ett nytt jobb och två män som hon inte kan välja mellan hjälper henne att förtränga två kommande rättegångar som hon måste vittna i. Ganska snart inser hon dock att allt inte står rätt till på den nya arbetsplatsen, och en dag står dessutom hennes syster Cecilia plötsligt utanför dörren, på flykt från sin egen man och den religiösa sekt de tillhör.

Medan löpsedlarna undrar vad polisen gör för att hitta de försvunna pojkarna trasslas Emelie in i en serie händelser som tvingar henne att välja: ska hon stanna och slåss eller fly?

HR_-Vardet_av_ett_liv_vit-128x200Beskrivning av Värdet av ett liv:
Vonnie O’Malley, handläggare på EU:s läkemedelsmyndighet i London, stöter av en slump på några allvarliga, okända biverkningar hos en bromsmedicin för hivsmittade. När Vonnie vill gå vidare med saken blir hon varnad, på jobbet blir hon utfryst och hotad med uppsägning. Men hon ger sig inte, och när hon får kontakt med Kattis Melin, hivläkare i Sverige vars patient utvecklat aids i rekordfart, förstår de båda att det är något riktigt allvarligt på gång. De tänker inte låta sig tystas.

Medan Vonnie och Kattis gör allt som står i deras makt för att medicinen ska dras tillbaka och skadan begränsas, sprider sig den nya smittan som en ljudlös, osynlig tsunami genom världen, och Jimmy Leconte, säkerhetschef på läkemedelsbolaget som säljer bromsmedicinen, tar till okonventionella metoder för att hindra Vonnie från att prata.

Tävlingsregler
– Vilket tycker du är det godaste julgodiset? Motivera kort!

Tävlingen avslutas ikväll 23.59

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! GRATTIS TILL ELSA!

46 reaktioner till “Julkalendern 2013 – Lucka 17

 1. bästa julgodiset är de där lakrits-dumle som finns i dumle-presentaskarna med tre olika sorter. dumle är gott och lakrits är gott, så hur kan de här godisarna inte vara awesome?

 2. Jag är en juleskumfantast. Det är något med konsistensen och smaken som säger ”Nu är det jul”. Dessutom är det otroligt roligt att se folk (eller ja, oftast barn) som äter det för första gången och inte vet att man måste bita av rätt hårt. Istället drar de och drar tills juleskumet är en lång remsa :)

 3. Som nöt och mandel allergiker är alltid det där med godis lite svårt, speciellt om choklad är inblandat. Därför älskar jag extra mycket den dajm vi gör på julen utan sådana otäckheter och med en god och krispig kola som överdragits med choklad (bakchoklad, funkar så här men är vedervärdig att försöka stilla en chokladbehov med annars).

 4. Åh så spännande jag är ju från Örebro. kul med en bok därifrån, den hade jag gärna läst nu i jul!
  Mitt favoritgodis som jag inte kan vara utan på jul är Anthon bergs marsipanbröd. Lyxigt godis som man kan mumsa i sig massvis till gott te under jul. Vi handlar detta nästan enbart till julen då känns det extra lyxigt, juligt och smakar extra gott eftersom man inte äter det så ofta.

 5. Godast är marsipangrisarna! Doppade i choklad ska det vara. Brukar göra egna :)

 6. Älskar Rocky road – mörk choklad, dumlekola, jordnötter, pistagenötter och minimarshmallows. Allt gott man kan tänka sig i en och samma godsak!

  Beth

 7. Åh, så svårt.
  Jag måste ändå gå för knäcken, den funkar i alla lägen. Men mandel, utan mandel, apelsinknäck, vaniljknäck, lakritsknäck, chokladknäck – allt funkar. Mjuk som hård, det är jul för mig.

 8. Helt klart knäck eftersom det är ett godis som jag bara äter på julen. Därför ger det så mycket julstämning.

 9. Det måste vara dom Glöggbollar vi gör varje år. Det är som vanliga choklad bollar men med hemmagjord blåbärsglögg i. Brukar också göra en variant med vit choklad i och glögg. Jättegoda och väldigt populära :-)
  Brukar få beställning från släkten varje år.

 10. Leilas Rocky road, till musten eller kaffet framför tv’n. Eller chevrebollar med glöggkokta russin, till glöggen.

 11. Det godaste julgodiset är nog hemmagjord kola :)
  Det är endast under julen vi har det så därför är det extra gott :)

 12. Julgodis hm, det är jag ju egentligen inte så mycket för. Har vuxit ifrån ischoklad nämligen som tidigare var storfavoriten. Smågodis däremot! KAN.INTE.SLUTA.ÄTA Inte ens på julen. Man får sött och salt och surt och chokladigt och precis vad man vill! Och så slipper man chansa varje år på att ”Oh en Paradisask, den här ser ju god ut undrar vad det är? Körsbärslikör? Jo men jag gillar ju körsbär det går nog” Två sekunder senare står jag och sköljer munnen i kranen.. Varje år händer detta! Dock inte alltid med just körsbärslikör.. Den där chokladasken är en sadistisk skapelse..

 13. Jag är gärna med och tävlar, och det godaste julgodiset måste helt klart vara knäck. Det finns många olika varianter och det smakar alltid lika gott.

  Kram Sanna

 14. Världens godast julgodis kommer från min farmor. Under alla jular när jag var barn fanns det där. Och när min farmor blev för gammal fick jag receptet och nu gör jag det varje år istället.
  Det är socker och grädde som kokas lääääänge. Sedan blandar man i smör och hackad mandel. Hälls i en form och så låter man det stelna och kallna och så skär man det i bitar.
  Utan det godiset blir det inte jul. :)

 15. Jag känner både en gammaldags känsla och en julkänsla då jag äter knäck. Och så är det så obeskrivligt gott. Jag älskar knäck!

 16. Det typiska julgodiset är knäck och olika sorters choklad. Vart man än går ser man massvis med olika lådor med choklad. Jag och min mor är inte särskilt förtjust i dessa olika chokladaskar, så istället köper vi hem en massa olika sorters saltlakrits som är bara till oss. Så jag skulle säga att saltlakrits är mitt favoritgodis under julen, även om det inte ses som något traditionellt julgodis!

 17. Mozartkulor och marsipankulor doppade i mörk eller vit choklad,
  så gott och enkelt julgodis att göra själv. :)

 18. Jag tycker att traditionell knäck är det allra godaste, helst med mandlar i, i år testade vi även med polkagrisar och turkisk peppar vilket också var himla gott!

 19. Knäck är min favorit och har alltid varit. Det är farligt att ha knäck hemma, ungefär som när man har glass i frysen och barnen vill ha MINST 5 om dagen :p

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s