Julkalendern 2013 – Lucka 18

18december

I dagens lucka är det SF-bokhandeln som sponsrar med ett presentkort i någon av deras butiker. Värdet på presentkortet är 300 kronor och vinnaren får det fysiskt per post. SF-bokhandeln finns i Malmö, Göteborg och Stockholm och även på webben.

72562

Tävlingsregler
– Motivera kort varför just du ska vinna dagens lucka. Glöm ej att ange en giltig e-postadress.

Tävlingen avslutas ikväll 23.59

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! GRATTIS ERIK SVENSSON!

68 reaktioner till “Julkalendern 2013 – Lucka 18

 1. egentligen har jag ju ingen annan motivering än JAG ÄLSKARr ALLT SOM FINNS PÅ SCI-FI BOKHANDELN.

 2. Jag tycker ju i sådana fall att JAG ska vinna för att: 1. SF-bokhandeln är en av de bästs bokhandlarna, 2. Jag har inte hittat passande luckor i den här kalendern så många gånger hittills, och 3. Jag har snart klarat av mitt första halvår som lärare (100%) med en filmvetenskapskurs på fritiden på (50%). Jag förtjänar en sådan här fin present/julklapp! ;D (:

 3. Hade varit så himla roligt att vinna detta eftersom alla pratar om denna fantastiska butik och jag faktiskt aldrig varit inne i en. Det borde bli ändring på det och ett bättre tillfälle finns väl inte än om man hade ett presentkort att spendera där.

 4. Min syster dotter som är 15 år är galen i sci-fi böcker :-)
  Så jag skulle överraska henne med det här present kortet.

 5. Just jag? Hm..För att jag aldrig har handlat där?
  Nej men om jag skulle ha tur att vinna så skulle jag köpa seriealbum på engelska dessutom, för att få min sambo och 14 åriga lillebror att läsa mer och gärna på engelska :)

 6. Finfin vinst! Hoppas på att vinna det för att köpa någon spännande bok till min man. Tycker att han borde boknördifieras lite mer!

 7. Min sambo är aktiv i rollspel, både som ledare & spelare. Vore underbart kul att få överraska honom med detta! =)

 8. Jag borde vinna dagens lucka eftersom jag nyligen fått smak för science fiction och det vore jättekul att få ett presentkort så jag kan klicka hem lite från Science fiction bokhandeln. Såg deras monter på bokmässan där jag hittade massor av spännande böcker!

 9. Vi bor i Sundsvall men så fort vi kommer till Stockholm så besöker vi SF-bokhandeln. Inte så mycket för mig som för våra två barn, och min make. De kan tillbringa timmar där inne eftersom de både är fantasytokiga och älskar den typen av spel som finns. Jag gillar atmosfären och även jag brukar hitta intressanta saker. Om jag fick ett presentkort skulle det bli en julklapp till resten av familjen!

 10. Åh, bästa luckan! Jag vill vinna för att det skulle vara den perfekta julklappen till min pojkvän. Det är så svårt att hitta på något bra till honom. Nu håller jag tummarna!

 11. Tomten handlar alla sina klappar på SF-bokhandeln och jag har varit snäll i år, det lovar jag :)

 12. Jag skulle vilja vinna för att jag älskar att läsa böcker:) I min stad är biblioteket inte särskilt uppdaterat och jag har hittat så många böcker jag vill läsa, men som jag inte har råd till.

 13. Jag vill jättegärna vara med!
  Min familj och vänner brukar vara ganska hemska på att köpa böcker till mig, det blir oftast inget bokigt paket över huvud taget, så det skulle vara jättekul att få unna mig några själv!

 14. Med döttrar som har Dr Who och Torchwood som stora favoriter båda två.
  Önskar jag att de nån av boxarna kan få.

  SF-bokhandeln är alltid ett måste när vi är i stora staden, önskar alltid vi hade nära
  De kan gå länga och sukta och bli i böcker, filmer och allt bli kära.

 15. ÅH, detta vill jag vinna. Min syster läser otroligt mycket Science fiction och fantasy. Hon har plöjt allt från sagan om ringen till Twilight, och allt av Amelia Atwater-Rhodes. Detta skulle vara perfekt för henne!

 16. Sedan några år tillbaka är Science fiction bokhandeln en av mina favoriter, de har alltid flera böcker som intresserar mig. Vilket ger resultatet att jag köper en hel del böcker där ifrån årligen. Denna vinst vore därför väldigt välkommen för att om jag vinner kan jag då köpa ännu mer böcker. Med vänlig hälsning, Hanna

 17. I år ha jag lagt ner riktigt mycket pengar på böcker så jag knappt har råd med något annat. Böcker till min utbildning, visst är de otroligt lärorika men jag vill inte spendera pengar på just såna böcker! Så för att kunna utöka mitt minibibliotek här hemma med böcker jag faktiskt vill ha och vill läsa, så skulle presentkortet vara perfekt!

 18. Därför att det är den enda bokaffären jag frivilligt får min son att vilja gå in i och jag gör verkligen allt för att uppmuntra och stimulera hans läsning.

 19. Åh gud! Jag ÄLSKAR scifibokhandeln! Var ska jag börja… där finns manga och Naruto-saker, Hunger Games, Harry Potter, Doctor Who… brädspel till min pojkvän… en nörds dröm! detta presentkort skulle verkligen uppskattas och komma till bra användning om jag vann :D

 20. Det här är verkligen den perfekta luckan för mig..jag absolut älskar SF-bokhandeln och dess utbud, och därför håller jag tummarna att jag vinner. :)

 21. Science Fiction bokhandeln är en av mina absoluta favoritbokhandlar! Kan gå runt därinne i timmar och bara tittar på böcker, spel och allt annat roligt som de har. Det skulle verkligen förgylla min jul ifall jag vinner ett presentkort hos dem.

  boktycke[at]gmail.com

 22. Science fiction är den genre jag läser absolut mest av, och ett presentkort på sf-bokhandeln vore mer än välkommet.

 23. Som den boknörd jag är vill jag mer än gärna delta i denna tävling!
  Science fiction bokhandeln är den sida jag beställer mest ifrån de gånger det inte är kurslitteratur som ska beställas. Bor i närheten i Kalmar så när man åker till någon av storstäderna är alltid mitt enda krav ett besök i denna underbara bokhandel.
  Finns nog inget bättre än att få sätta sig ner i en mjuk fåtölj tillsammans med mysfilten och leva sig in i en helt annan värld. Det jag gillar allra mest med science fiction (och även fantasy) är att man har möjligheten att släppa alla sina vardagliga bekymmer och måsten. Att kunna föreställa sig en helt annan värld med saker som i vår värld inte finns. Det som lockar mig är böcker med fantasy/Science fiction inslag så man kan tänka sig att detta finns parallellt tillsammans med oss, bara att inga vet om det. Lite mystik och få känslan av att världen kan innehålla så mycket mer än det som är tydligt för ögat.

  Önskar dig en härlig jul!

 24. Åh… Det hade varit underbart att vinna detta! Fullkomligt älskar den bokhandeln men med tanke på att man är studerande går de flesta pengarna till trist studentlitteratur! Vad hade inte varit bättre då än en julklapp i form av ett presentkort?! Jag håller alla tummar jag har och hoppas ett presentkort till mig far!! ;)

 25. Detta vore helt klart den perfekta julklappen till min lillebror, han älskar att läsa precis som jag och är ett stort fan utav Science Fiction och älskar den där bokhandeln.

  Kram Sanna

 26. Åh jag vill vinna!
  Jag älskar att gå och titta i deras Malmöbutik och har tusen böcker på listan att köpa, men min ekonomi är inte den bästa och den blev inte bättre av att jag fick en MSdiagnos som kräver dyra mediciner. Det här presentkortet hade blivit en underbar,underbar julklapp till mig själv!

 27. Jag älskar SF och jag köper 99% av alla mina böcker där. Nu på senaste har jag inte kunnat köpa så mycket böcker då jag precis slutat skolan och bara jobbar några timmar i månaden. Vore jätte kul att vinna ett presentkort så att jag kan få köpa ett par böcker till mig själv! :)

 28. Shiiiit världens bästa lucka! Oj motivera varför jag ska vinna? Kanske för att jag lätt utan problem hade kunnat köpa hela deras butik. Älskar alla delar i deras sortiment, böckerna, sakerna, brädspelen, filmerna, affischer m.m. Åker till Stockholm i början på februari och kommer fira detta med att besöka denna underbara butiken oavsett om jag vinner eller inte men skulle ju vara extra kul med ett presentkort i handen.

 29. SF bokhandeln är en av mina favoritaffärer och jag hittar alltid många saker jag vill ha när jag besöker den så ett presentkort skulle verkligen komma till användning! :)

 30. Hej! Jag vill vara med och tävla eftersom jag tycker att böcker är något av det mest underbara här i livet, dock har jag väldigt dålig ekonomi just nu och har svårt med att fylla på med nya titlar i bokhyllan. Därför skulle jag jättegärna vinna!

 31. Jag hoppas att jag vinner dagens lucka för att jag har fått jobb och därmed slipper bli arbetslös efter nyår + att det är ett jättespännande projekt, det vore så himla roligt att få fira detta med ett presentkort på min favoritaffär!

 32. Detta hade varit perfekt att vinna detta presentkort och kunna köpa lite roligt där inne som jag annars inte hade gjort på grund av studier. Hoppas på en himla tur och det hade även varit perfekt pris då jag måste lägga pengarna till den nya lägenheten och studiematerial:)

 33. Sambon är väldigt svår att hitta julklappar till, jag har letat efter något bra sedan april. Han älskar science fiction, film och äventyr, han kan ägna sig åt det i flera timmar tills han spyr. Ett presentkort vore toppen på alla sätt, då kan han själv bestämma julklapp och välja rätt!

  Beth

 34. Jag tycker att jag ska vinna för att jag snart ska åka till Göteborg & det vore perfekt om jag skulle ha ett presentkort i bagaget med! För man vet aldrig om det blir ett besök i bokhandeln eller inte…

 35. Jag vill gärna vinna för jag har aldrig varit i Sf-bokhandeln, men planerar att gå dit nästa gång jag är i Göteborg!

 36. Jag vill vinna därför att det var bra länge sedan jag handlade på SF-bokhandeln och känner ett starkt behov av att fylla på bokhyllan med lite fantasy-böcker och serier.

 37. Jag är relativt nyinflyttad i Göteborg och vad kan vara ett bättre sätt att lära känna min nya hemstad än att få bege sig till en bokhandel och välja ut nån riktigt bra Sci-Fi bok.

 38. SF-bokhandeln är utan tvekan min favoritbokhandel. Kan vandra omkring där i timmar och titta på böckerna och allt det andra som de har att erbjuda. Det skulle göra mig otroligt glad att få ett presentkort där. :)

 39. Jag vill jättegärna vinna, för SF-bokhandeln är min favoritbokhandeln. Jag älskar att handla där och den känns som den enda fysiska bokhandeln värd att handla från, på grund av bra priser och perfekt utbud för min smak.

 40. Jag ääääälskar scifi-bokhandeln så ja…jag skulle väl förmodligen bli den absolut gladaste människan på jorden om jag fick ett presentkort ”in i himlen” i julklapp! :D

 41. Jag ÄLSKAR sfbokhandeln, älskar att strosa runt i Göteborgsbutiken och bläddra i alla spännande böcker där! Brukar åka till Göteborg från Falkenberg främst för att kunna besöka denna fantastiska affär! Nu har jag varken haft tid eller råd att åka dit på bra länge eftersom jag är mammaledig med en liten pojke, men fick jag ett presentkort på 300 skulle jag definitivt se till att det blev ett nytt besök snarast möjligt!

 42. OMG, min favvoshopbutik alla kategorier i Sverige! I somras var jag och ungarna till både Stockholm och Göteborg, och mellan nöjesfält, Tom Tits, Universeum och Abba-museum hann vi med ett flertal besök på Sci-Fi bokhandeln på varje ort. För det räcker verkligen inte med ett besök. En får ta varje butik i etapper för att kunna ta in allt fantastiskt som finns där! Om jag vann det här presentkortet behöver jag inte få mer julklappar i år ;-)

 43. Jag skulle vilja vinna detta då på SFbokhandeln är den butiken jag alltid hittar roliga och intressanta böcker som jag inte visste att jag saknade :)

 44. Jo, jag tror på att alla varelser på jorden är lika värda. Jag är från jorden. Jag är en varelse. Därmed förtjänar jag detta pris precis som alla andra varelser

 45. Jag är ingen sci fi- älskare, det är däremot min make som skulle få vinsten om jag vann :) Han skulle älska det!

 46. Jag skulle vilja vinna för jag älskar SF-bokhandeln och dessutom har jag inte varit i den nya i Göteborg och jag vill få en anledning att åka dit!

 47. Jag är så pass egoistisk att jag skulle önska det till mig själv för att kunna tröstshoppa böcker. Har varit ofantligt struligt de senaste två månaderna med erbjudande av vikariat som dragits tillbaka helt för att efter många om och men ersättas med bara 70%. kul att kämpa på ett jobb när man inte vet m man får vara kvar eller inte… Men tröstshoppa böcker funkar ju alltid!

 48. Jag är svag för det okända i verkligheten men också i bokform, i SF-bokhandeln kan man välja och vraka.

 49. SF-bokhandeln är ett måste när man är i Stockholm! Även de dagar jag inte har några pengar över brukar jag gå ett varv och titta på alla fina böcker och snegla på alla intressanta människor.
  Ännu har jag inte utforskat deras utbud av spel, vilket är något jag är ganska sugen på. Vinner jag tar jag det som ett tecken att jag iallafall måste gå och titta! Men självklart ska jag spendera kvalitetstid med böckerna och föhopningsvis få med mig ett par stycken hem!

 50. Jag har inte läst så mycket sci-fi, däremot sett en hel del filmer och me like. Måste säga att jag gillar en del kommentarer, en som bara skrev därför,,hehe. Så då säger jag måste ha.
  Mia

 51. När Sverige fått julstämning står nörden på tur,
  SF-bokhandeln ordnar detta med bravur!
  Fylld med böcker och prylar som får ögon att glittra och tindra,
  Smarta intressen bejaka och sura miner förhindra
  Allt som kan behövas till en enda stor nördfest,
  Denna jul är det vad jag önskar mig mest!

 52. För att snart flyttar jag ner till Stockholm och kärleken utan jobb och då kommer man inte få handla böcker på ett tag så vad passar inte bättre än ett presentkort att få fira sin flytt med?:)

 53. Jag skulle vilja vinna detta för att ge det till en av mina bästa och äldsta vänner som är tokig i Science Fiction!

 54. Min pappa fyller 50 år om nån vecka o han har alltid varit en mega science fiction lover o jag skulle gett han detta o han skulle älskat det…kunde han köpt nåt bra att ha då han pausar i mellan sina lastbils jobbe turer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s