Filmrecension: Förr eller senare exploderar jag

medium_originalHazel är ung och lever med obotlig cancer. Hennes mamma är rädd att hon lider av depression och försöker få iväg henne till stödgrupper. Hazel är allt annat än positivt inställd men för att glädja sina föräldrar åker hon ändå dit. På ett av mötena träffar hon Augustus Waters, en kille som blivit friskförklarad från sin cancer men mist ett ben i kampen. Det hela utvecklar sig till en episk kärlekshistoria mellan sjukhusbesök och drömmar.

Filmen är baserad på en roman av John Green och sedan boken översattes till svenska och gavs titeln Förr eller senare exploderar jag har jag fasat för att de även skulle använda titeln till filmatiseringen. Så blev det såklart och jag är allt annat än nöjd med det men nog om det och vidare till filmen!

Jag läste boken ganska kort innan biopremiären och hade allt färskt i minnet när jag satte mig ner i salongen. När det gäller filmatiseringar av böcker är det ofta så att många läsare tycker att filmen blivit ett rejält misslyckande och det var precis vad jag var rädd för här MEN den överraskade. När filmen var slut kände jag mig lättad och nöjd.

Shailene Woodley och Ansel Elgort passade utmärkt som de båda huvudrollerna. De gick in i sina karaktär och jag fick precis samma känsla av att se dem som jag hade fått av att läsa om dem veckan tidigare. De känns trovärdiga och man känner med dem båda två genom resan de gör.

Mitt i allt kärleksdrama finns även stora delar humor och det är skönt att få skratta lite mellan allt det sorgliga. I det stora hela är detta en mycket bra film som inte håller många ögon torra. En film jag varmt kan rekommendera men om ni störs av högljudda snörvlingar i biosalongen kanske ni ska vänta tills den kommer på DVD.

Mitt betyg: 4/5

Originaltitel: The Fault in Our Stars
År: 2014
Längd: 126 min
Genre: Drama, romantik
Regissör: Josh Boone
Skådespelare: Shailene Woodley, Ansel Elgort, Nat Wolff

0 reaktioner till “Filmrecension: Förr eller senare exploderar jag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s