The Fault in Our Stars

17118893Hazel har mer eller mindre lärt sig att leva med cancern. Hennes dagar består mestadels av Americas Next Top Model men efter hennes mamma tjat går hon med på att gå till den kyrkliga stödgruppen. Där träffar hon Augustus, friskförklarad från cancern och med humorn på topp. Trots att hon är rädd för att krossa Augustus hjärta behöver de varandra och det är bara början på en kärlekshistoria.

Jag fastnar direkt för både Hazel och Augustus. De känns trovärdiga och man får verkligen en insikt i hur det skulle kunna vara att leva med cancer och att vara såpass ung. Augustus är ju nästan oemotståndlig med sin charm och sin humor och Hazel kompletterar honom bra.

Det är en väldigt bra men sorglig kärlekshistoria och nästan omöjligt att läsa och inte få tårar i ögonen. John Green skriver väldigt bra och jag kommer definitivt att läsa fler av hans böcker inom kort. (SPOILER) Jag tyckte det var skönt att inte ha ett lyckligt slut för en gångs skull. Dessutom får vi aldrig riktigt veta vad som händer med Hazel. Många kan säkert irritera sig på detta men jag gillade det. (SPOILER)

Jag undrar egentligen varför jag väntade så oerhört länge med att läsa den här boken men jag är glad att jag gjorde det till slut i alla fall. Om ni, mot förmodan, inte har gjort det ännu kan jag verkligen rekommendera den! Om ni är nyfikna dyker även min recension av filmen upp senare.

Mitt betyg: 5/5

Författare: John Green
Utgivningsår: 2013
Förlag: Penguin Books
Utläst: 17 juni 2014
Finns hos: Adlibris | CDON | Bokus | The Book Depository | Amazon UK

2 reaktioner till “The Fault in Our Stars

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s