Veckans bokblogg v.5

Det är måndag igen och dags för en ny veckans bokblogg. Denna gång kommer ni att få läsa mer om Amanda som driver bloggen Bokslukarn.

IMG_9677 2Hallå! Amanda heter jag och jag driver en blogg som heter Bokslukarn. Jag är väldigt ny här i bokbloggsvärlden, men jag är varken ny i cyberspace eller vad gäller böcker. Jag har nämligen haft ett par små bloggar innan och har läst så länge jag kan minnas. Jag är väl en nörd vad gäller väldigt många saker i livet, som då till exempel böcker. För mig känns bloggen som ett bra ställe. Ett ställe där jag får bestämma hur nördig jag vill vara och där jag får prata om böcker hela tiden vilket kanske inte alltid är accepterat i det verkliga livet. I varje fall, jag bloggar om böcker jag läst, böcker jag vill läsa och lite allmänna funderingar på livet. En annan underbar sak med bokbloggandet är ju så klart också att man får träffa människor med samma intressen!

Annars dricker jag helt sjukt mycket kaffe, springer i skogen eller pluggar matte. Jag är allmänt förvirrad, rätt så klumpig och blir ofta kallad för ”alldeles för snäll”. Tänker alldeles för mycket gör jag också och drömmer om att bli författare. Min största förebild inom detta är nog Peter Pohl som känns som en alldeles för underskattad författare, ”Janne min vän” av honom är nog den bästa barn/ungdoms bok jag någonsin läst. Jag gillar också mycket det långsamma sättet J.R.R. Tolkien skriver på, Dan Browns mystik och hur boken ”Fördjupade studier i katastroffysik” fick mig att nästan tappa andan.

Mina bästa inlägg kommer här, men kommer nog ännu bättre i framtiden skulle jag tro när jag kommit in i det här med bokbloggandet.

Metro 2033 – recension
http://bokslukarn.webblogg.se/2015/december/metro-2033-recension.html
Där jag recenserar en av mina absoluta favoritserier och varför alla borde läsa dem. Dystopi, konspirationsteorier och plot-twists. Allt jag tycker om i en bokserie.

Bokcitat – not all those who wander are lost
http://bokslukarn.webblogg.se/2015/december/bokcitat-not-all-those-who-wander-are-lost-2.html
Där jag funderar kring mitt favoritcitat.

Utvandrarna – recension//Om migration och främlingsfientlighet
http://bokslukarn.webblogg.se/2016/january/utvandrarna-recensionom-migration-och-framlingsfientlighet.html
Där jag knyter ihop en bokrecension med dagens politik och situation.

Fina bokomslag
http://bokslukarn.webblogg.se/2015/december/fina-bokomslag.html
Där jag är lite ytlig och visar upp de finaste böckerna jag äger.

2015 sammanfattning – övrigt
http://bokslukarn.webblogg.se/2015/december/2015-sammanfattning-ovrigt.html
Har egentligen mycket lite att göra med böcker. Men för alla som gillar fina resebilder är detta ett inlägg att spana in.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s