Snövit ska dö av Nele Neuhaus

9789100152352En grå och regnig novemberdag finner några byggarbetare skelettet efter en ung flicka på den gamla övergivna militärflygplatsen utanför Frankfurt. Kort därefter blir en kvinna nedknuffad från en gångbro vid motorvägen inte långt därifrån. Kriminalpoliserna Pia Kirchhoff och Oliver von Bodenstein upptäcker snart att spåren efter de båda händelserna pekar åt samma håll, och deras efterforskningar leder till det förflutna. Mer än tio år tidigare försvann två tonårsflickor, Laura och Stefanie, i den pittoreska lilla byn Altenhain. Trots bristen på säkra bevis pekades Stefanies tjugoårige pojkvän Tobias ut som förövare och dömdes till fängelse. Nu är han ute och har återvänt till sitt barndomshem. Där möts han av bybornas fientlighet och misstänksamma blickar – och kanske mer än så. Kvinnan som knuffades från bron visar sig nämligen ha en koppling till Tobias. Pia Kirchhoff och Oliver von Bodenstein försöker bringa klarhet i överfallet, men hindras av en mur av tystnad. När ännu en flicka försvinner i Altenheim börjar en häxjakt i byn. 

Till att börja med vill jag bara säga att jag verkligen gillar den här känslan av en otroligt liten ort där alla håller varandra om ryggen. Jag hade inga problem med att måla upp det hela framför mig och tyckte synd om Tobias och hans familj åtskilliga gånger.

Och på tal om karaktärer så fanns det en hel del sådana. Vi har ju först polisduon Bodenstein och Kirchhoff där den förstnämnda får ganska mycket plats i historien. Vi får följa med i hans trassliga relationer och kärleken till jobbet. Kirchhoff får vi inte veta riktigt lika mycket om men jag tycker båda karaktärerna är intressanta och jag ser fram emot att läsa mer om dem. Tobias är ju huvudpersonen och jag imponeras över den styrka han ändå känner. Däremot ifrågasätter han inte de runt omkring sig en enda gång, trots att hela byn sviker honom gång på gång.

Vad gäller fallen med de två flickorna så tycker jag att det var väldigt spännande att följa! Jag hade ju mina aningar om vad som hade hänt och vilka som var inblandade men det var inte förrän mot slutet man verkligen insåg hur det hängde ihop och hur stort det var.

Det här var alltså boken som gjorde att Nele Neuhaus slog igenom som författare. Jag tyckte det var lite märkligt av Albert Bonniers att börja med fjärde delen i serien men å andra sidan så måste man inte ha läst de tidigare böckerna för att hänga med, inte alls. Gillar du deckare och blev nyfiken på den här så kan du alltså sätta tänderna i den direkt!

Det här var månadens bok för min del i Spänningsutmaningen som hålls av Mia. Ett ganska bra val tycker jag.

Tack till Albert Bonniers Förlag för denna lilla julgåva!

Mitt betyg: 3/5

Författare: Nele Neuhaus
Serie: Bodenstein & Kirchhoff #4
Utgivningsår: 2015
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Utläst: 15 februari 2016
Finns hos: Adlibris | Bokus | CDON

10 reaktioner till “Snövit ska dö av Nele Neuhaus

  1. Bra inlägg! Låter verkligen spännande. Håller med em att en liten ort där alla känner alla är en väldigt perfekt miljö för en brottsgåta :) Kanske kollar upp den här :)

  2. Köpte denna för ett tag sedan och fick hem den nu i veckan :) Ser fram emot att läsa den!

  3. Den här boken har man hört talas om i massor nu den senaste tiden. Blir verkligen nyfiken på den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s