Mina favoritserier

För någon vecka sedan skrev jag ett inlägg om mina favoritböcker (fristående) och tänkte fortsätta på temat och nu lista mina favoritserier. Precis som förra gången har jag valt ut tio stycken, allt från fantasy till deckare till young adult.

*Summer-trilogin av Jenny Han fastnade jag direkt för när jag läste den första gången. Känslan i böckerna är så härlig.

*Divergent-trilogin av Veronica Roth är min absoluta favoritserie när det kommer till dystopier. Böckerna har blivit lästa många gånger och jag är sugen på att läsa dem på nytt just i skrivande stund.

*The Hunger Games-trilogin av Suzanne Collins var den första dystopiska serien jag läste och precis som alla andra älskade jag den.

*Harry Potter-serien av J.K. Rowling är en serie som jag faktiskt inte (!) är klar med än. Jag har de två sista böckerna kvar att läsa men jag älskar den.

*Robert Langdon-serien av Dan Brown är serien som verkligen fick mig att börja läsa mycket. Böckerna är spännande, innehåller mycket historia, religion och sådant som jag egentligen tycker är ganska trist men som här blir något riktigt bra. Favoriten är helt klart Änglar och demoner.

*Sagan om Ringen-trilogin av J.R.R. Tolkien läste jag inte förrän för cirka två år sedan. Jag har hållit mig borta från böckerna då de verkar tunglästa men väl inne i dem gick det hur bra som helst.

*Shatter Me-trilogin av Tahereh Mafi är ytterligare en dystopisk serie som jag verkligen rekommenderar.

*Starcrossed-serien av Josephine Angelini handlar om grekisk mytologi, något som verkligen fascinerar mig.

*Avdelning Q-serien av Jussi Adler-Olsen hör till en av favoriterna när det gäller deckarserier. Danskt, många härliga karaktärer och ja, helt enkelt en bra serie.

*Joona Linna-serien av Lars Kepler är en annan deckarfavorit. Läs om du inte redan har gjort det!

20160330_142356

5 reaktioner till “Mina favoritserier

  1. Har inte läst Summer – trilogin men den verkar intressant. Hungergames och Harry P står på min faboritlista också. :)

  2. Bra tips! Håller själv på med flera av de serier du nämner men har inte läst klart någon utav dem. Divergent-trilogin har jag bara sista boken kvar och hoppas läsa den snart.

  3. Hunger Games-trilogin, Robert Langdon-serien, Divergent-trilogin och Sagan om Ringen-trilogin är serier som även jag gillar väldigt mycket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s