Veckans bokbloggsfråga v.13

Helgen är här igen och jag tänkte svara på veckans bokbloggsfråga som lyder;

I min utmaning Temaläsning 2016 ligger i mars månad fokus på kvinnliga författare. Det har ju också för några veckor sedan varit internationella kvinnodagen, vilket jag sett har uppmärksammats hos några bokbloggare. Denna vecka undrar jag därför om du tänker på författarens kön när du väljer böcker? Läser du flest böcker av kvinnliga författare eller av manliga författare? Tycker du att kvinnliga författare bör uppmärksammas mer än de manliga? Och till sist – vilken/vilka kvinnliga författare är just din favorit? 

Ärligt talat tänker jag inte alls på vilket kön författaren har till en bok jag är intresserad av. Det kommer väldigt långt ner på min lista över ”riktlinjer”. Jag har därmed ingen aning om i fall jag läser flest kvinnliga eller manliga författare men jag skulle gissa på det sistnämnda. Jag tror det beror mycket på genre också! När det gäller young adult blir det absolut fler kvinnliga medan det blir flest manliga när det till exempel kommer till deckare.

Jag tycker att kvinnliga författare uppmärksammas lika mycket som manliga, och så tycker jag det bör fortsätta. Faktum är att jag kan komma på fler kvinnliga än manliga men det kanske bara är jag?

När det gäller favoriterna så har vi bland annat Suzanne Collins, Veronica Roth, Astrid Lindgren (såklart!), J.K. Rowling och ja, många fler.

2 reaktioner på ”Veckans bokbloggsfråga v.13

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s