Kaninjägaren av Lars Kepler

VARNING FÖR SPOILERS OM MAN EJ HAR LÄST TIDIGARE DELAR!

Joona Linna har suttit två år på den slutna anstalten Kumla när han förs till ett hemligt möte. Polisen behöver hans hjälp för att stoppa den gåtfulle mördaren som går under namnet Kaninjägaren. Den enda länken mellan offren är att de alla hör ett barn läsa upp en ramsa om kaniner innan mördaren kommer. Ödets tärningskast placerar överraskande tevekocken Rex Müller mitt i händelsernas centrum. För första gången ska han ta hand om sin son Sammy. Men istället för tre lugna veckor blir det en fruktansvärd kamp på liv och död. Joona Linna och Saga Bauer är tvungna att börja samarbeta i hemlighet för att stoppa Kaninjägaren innan det är försent.

När jag började lyssna på den här boken var det ett bra tag sedan jag hade befunnit mig i den här världen och hade i ärlighetens namn inte jättebra koll på varför Linna satt inne. Min man påminde mig men jag kunde ändå inte riktigt minnas. Hur som helst så spelade det inte så stor roll eftersom han var på väg därifrån. Vad är Keplers böcker utan Linna liksom? Eller ja, nu var jag lite väl grov kanske men ni förstår vad jag menar.

Mordfallen i den här boken var grova och utstuderade. De hängde ihop på ett alldeles särskilt sätt och hela gåtan var väldigt spännande att följa. Det tog inte många minuter in i boken innan jag var helt fast och bara ville ha mer. De gamla, härliga karaktärerna var tillbaka. Joona, Saga och även Carlos till viss del men samtidigt blir vi introducerade för nya karaktärer och det är ju precis så det ska vara.

Detta var en väldigt bra bok i serien och absolut en jag kan rekommendera. Om man inte har läst om Joona Linna tidigare tycker jag definitivt att man ska göra det! Perfekt för lata dagar nu i sommar.

Mitt betyg: 4/5

Författare: Lars Kepler
Uppläsare: Jonas Malmsjö
Serie: Joona Linna #6
Utgivningsår: 2016
Förlag: Bonnier Audio
Lyssnat klart: 22 maj 2017
Finns hos: Adlibris | Bokus

Tidigare delar i serien:
– Hypnotisören (Joona Linna #1)
– Paganinikontraktet (Joona Linna #2)
– Eldvittnet (Joona Linna #3)
– Sandmannen (Joona Linna #4)
– Stalker (Joona Linna #5)

2 reaktioner till “Kaninjägaren av Lars Kepler

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s