Veckans topplista v. 31 – Crimetime

Johanna har nu kört igång Veckans Topplista och självklart tänker jag vara med. Det första temat, veckans tema, är crimetime och tanken är alltså att vi ska lista våra fem deckarförfattare som vi vill läsa mer av just nu. Kul va?

 1. Lars Kepler – Det var inte länge sedan jag läste den senaste boken i raden om Joona Linna men jag längtar redan efter mer, mer, mer. Kanske tar jag tag i deras fristående Playground emellan?
 2. Elly Griffiths – Det har kommit ut flera stycken på svenska sedan sist jag läste Griffiths böcker så det är väl bara att ta tag i? Ja, snart.
 3. Emelie Schepp – Ja, detta har jag tjatat om innan men snart så.
 4. Dan Brown – Eller räknas hans böcker som deckare? Jo, det gör vi nu i alla fall. Hans kommande bok är väldigt högt upp på köp-listan.
 5. Liza Marklund – Den författare som gjorde att jag började läsa på riktigt skulle jag säga men nu var det länge sedan jag läste något från henne. Jag har inte ens kommit igenom hela Annika Bengtzon-serien ju. Skäms på mig.

Hur ser era listor ut?

10 reaktioner till “Veckans topplista v. 31 – Crimetime

 1. Keplers böcker har en förmåga att locka till mer läsning, man måste bara läsa deras nya böcker när de kommer ut. Den senaste hade ett större djup än tidigare, så jag hoppas att de fortsätter på samma linje i nästa bok.

 2. Oj, jag läste min livs första ”psykologiska spänningsroman” precis, så har inte riktigt jobbat mig upp till deckare ännu. Det finns möjligen ingen som skriver fantasy-deckare? Eller något liknande? xD haha

  1. Svar till Elinasbokliv:

   Men se där ja! Det är aldrig för sent :) Fantasy-deckare var dock något nytt för mig så nja, inte mig veterligen ;)

   1. Jahapp, där har vi väl ett framtida projekt att jobba på då :) hehe någon måste ju börja blanda fantasy och deckare! :D

 3. Liza Marklunds serie är en av väldigt få serier som jag faktiskt har läst klart. Till skillnad från Emelie Schepps. Som jag inte ens har börjat läsa…

  1. Svar till tantaugusta:

   Ja, de kan vara lite otäcka. Keplers ”Eldvittnet” fick mig på helspänn i flera månader efteråt, haha!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s