Veckan topplista v.48 – Höstens bästa

Så var det återigen dags för en topplista. Denna veckan vill Johanna att vi listar höstens bästa böcker! Jag har ju läst ett helt gäng men här har ni fem stycken godbitar:

 1. Caraval av Stephanie Garber
  En ungdomsbok som kommer ut på svenska om en dryg månad. Boken handlar om två systrar som vill bege sig till Caraval, ett årligt uppträdande där man deltar i ett dödligt spel. I spelet kan precis allt hända och man ska absolut inte lita blint på någon. Vad är verklighet och vad är fantasi? 5/5
 2. All the Bright Places av Jennifer Niven
  Ytterligare en ungdomsbok men denna handlar om Violet och Finch som träffas en dag i skolans klocktorn. Alla tror att Violet räddade Finch från att hoppa men hur var det egentligen? Och vad gjorde Violet i klocktornet? När de bildar grupp till en skoluppgift lär de sakta känna varandra och mycket kommer upp till ytan. 5/5
 3. Husdjuret av Camilla Grebe
  Ett brutalt mord för samman polisen Malin, profileraren Hanne och Jake. De är alla olika men alla har ett finger med i spelet när det kommer till utredningen. Samtidigt får Malin veta en hel del om sin bakgrund och hennes värld vänds upp och ner. Hanne tampas dessutom med sin demens. 4/5
 4. Märkta för livet av Emelie Schepp
  Detta är första boken i serien om åklagaren Jana Berzelius. Verksamhetschefen på Migrationsverket hittas död och en utredning dras igång. Samtidigt får Jana vet mer och mer om sin bakgrund och inser att hon har en koppling till det pågående fallet. För att inte avslöja något om detta för någon annan gräver hon själv i fallet och hittar både det ena och det andra. 4/5
 5. Prio Ett av Emelie Schepp
  Del tre i ovan nämnda serie. I denna boken går en seriemördare loss och stympar sina offer. Alla offer verkar dessutom kretsa kring ambulanssjuksköterskan Philip Engström. Har det någon koppling? Samtidigt brottas Jana med sin bakgrund och det faktum att en person från det förflutna gör allt för att ställa till det för henne. 4/5

7 reaktioner till “Veckan topplista v.48 – Höstens bästa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s