Julkalendern 2017 – Lucka 19

Idag är det ett härligt thrillerpaket som står på spel och det är Massolit Förlag som sponsrar. I paketet finner vi titlarna Barnet av Fiona Barton, Höstsol av Lars Wilderäng samt Dark Matter av Blake Crouch.

Tävlingsregler
– Vad är det viktigaste för dig när du väljer en ny bok? Andras kommentarer, omslag etc. Motivera kort ditt svar och glöm ej att ange en giltig e-postadress.

Tävlingen avslutas ikväll 23.59.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! GRATTIS JEANETTE!

44 reaktioner till “Julkalendern 2017 – Lucka 19

 1. Att baksidetexten är tilltalande, väcker mitt intresse. Omslaget är också viktigt, ser det hafsigt ut, blir jag osäker.

 2. Det ska vara en handling som jag fastnar i direkt, så hur boken börjar.. Men första urvalet görs på handlingen som står på bokryggen. Sen vet jag av egen erfarenhet att det spelar ingen roll hur bra en bok är om jag inte har ro att läsa.

 3. Språket (läser helst på svenska) – Ifall boken har fått några priser (tyder på att den är bra) – om det är en författare jag gillar eller inte gillar – Schangern spelar inte så stor roll för jag är allätare när det gäller böcker allt från romantik ,deckare till sci-fi och övernaturligt fantasy och draman

 4. Jag brukar oftast välja böcker jag hört talas om via vänner, bloggar, reklam eller nån författare jag tycker om. Men väljer jag en helt ny brukar det vara framsidan som fångar mig, sen vänder jag såklart på den och skummar lite om vad den handlar om på baksidan. Älskar att gå på bibliotek och göra detta – älskar egentligen hela konceptet med bibliotek!

 5. Det viktigaste för mig är författaren. Jag är alltid så nyfiken på människan bakom boken. Vem är hen, vad vill hen säga, hur skriver hen? En bok är så mycket mer än ord efter ord!

 6. Viktigast är att jag tycker den verkar bra och spännande när jag läser baksidan.

 7. Allra viktigast är att texten på baksidan av boken är så intressant och spännande så jag får svårt att hejda mig för jag vill börja läsa hela boken direkt!

 8. Vet faktiskt inte riktigt. Är nog en kombination av olika saker.
  Vilket humör jag är på, om jag blivit rekommenderad boken, om jag läst nån recension och blivit nyfiken, om omslaget lockar eller om det är en författare jag gillar.
  Mycket slumpartat är det nog ändå när jag köper nya böcker.

 9. Jag tycker det måste vara en text på baksidan som fångar mitt intresse på en gång. Det får inte vara för mycket text och inte för mycket blaha blaha. Jag tycker även att framsidan är viktig och ska ha något som min blick söker sig till. Tex skulle jag inte dras till Dark Matter som idagkan vinnas, dem framsidan lockar inte min blick. Men kan ju ändå vara jättebra… vilket jag kan utvärdera om jagnu vinner 😉 Jag läser faktiskt aldrig det som brukar stå på insidan av fram- och baksidan där det ibland kan stå kommentarer från te.x en tidning etc.

 10. Titeln och baksidan betyder mycket för mig eftersom de (förhoppningsvis) säger något om innehållet. Även framsidan kan hjälpa med detta.

 11. Handlingen. Dvs baksidestexten måste ha nåt som fångar mitt intresse. Lyssnar och läser även rekommendationer. Alltid kul med andras tips!

 12. Jag brukar helt enkelt läsa baksidan och även några sidor av boken för att se om den fångar mig. Om den gör det är det väl en kombination av bra språk och intressant handling 🙂

 13. Att den verkar spännande. Eller att det är en författare som jag läst förut som är bra.

 14. Det är en blandning av rekommendationer, snyggt omslag, fängslande presentation och handling och är det en författare jag läst tidigare och gillar så räcker det med namnet.

 15. Jag tror att genre har störst avgörande betydelse för mig. Längtar jag efter deckare, så söker jag just deckare, och då gäller det förstås att hitta en som jag ännu inte läst. I övrigt faller jag för en kombination av omslag och titel, såvida det inte är en favoritförfattare – då behövs det inget omslag alls! Inte ens en titel, faktiskt… 😉

 16. Titel om boken låter spännande eller något som man fastnar för.
  Och om jag gillar någon författare så letar jag efter fler böcker med samma författare.

 17. Jag väljer oftast bok efter författare (som jag känner till sedan innan) och söker jag något nytt så tittar jag gärna på ”böcker som liknar xxx”. Skulle behöva ta mig ut ur min trygghetszon emellanåt och våga prova något helt nytt!

 18. Jag går rätt så mycket på känslan. Läsa andras kommentarer känns rätt meningslöst eftersom deras smak ju inte representerar min. Det värsta som kan hända är att man inte gillar boken och då finns det alternativ som att ge bort den eller sälja den för den delen.

 19. Jag tar gärna emot tips från vänner som läst nån bok och som rekommenderar den.

 20. Jag väljer böcker utifrån att handlingen låter tilltalande, sen om det finns någon annans som har läst och rekommenderar och jag vet att jag brukar gilla det som den som tipsar gilla, kan det vara det som gör att jag får upp ögonen för boken.
  Och om det är av en författare jag gillar kan ju även göra att jag plockar upp boken.
  cblomster69@gmail.com

 21. En ganska typisk grej är att omslaget kan fånga mig och sen måste handlingen passa mig bra. Jag influeras också av böcker som många skriver gott om på tex Instagram och Facebook.

 22. Det viktigaste för mig är en tilltalande kategori… , allt från thriller, action eller sci-fi. Det spelar ingen roll vilken författare boken har… bara den fångar min uppmärksamhet och håller den kvar! En nervkittlande titel, en figur eller en färg som fångar min uppmärksamhet… Böcker har verkligen allt jag gillar och vet!

 23. Döm inte boken efter omslaget heter det ju men om jag ska erkänna så är det precis det jag gör 😉

 24. Att det är en bild eller ett motiv på omslaget och inte bara text rätt upp och ner. Då kikar jag inte ens åt bokens håll 😉

 25. När jag faller för en bok så är det på grund av omslaget. Men för att jag ska välja boken så måste sammanfattningen på baksidan vara tillräckligt fängslande!

 26. Det viktigaste när jag väljer en ny bok att läsa… Handlingen, omslaget, författaren, recensioner (bloggar, Facebook, familj, kollega) det är lite olika. Och jag väljer lite olika efter humör/sinnesstämning. Mest är det nog handling och genre jag går på.

 27. – boken måste väcka mitt intresse på något sätt tex Ämnesvalet , utspelar sig i områden jag känner till typ min hemort eller arbetsområde tex Snickare i Njurunda men även likheter mellan mig och huvudpersonen dvs 65 årig man som är singel och gillar att gå och se hockeymatcher – jag läser alltid baksides texten och ser ifall något där väcker mitt intresse bryr mig sällan om vem som är författare.

 28. Ofta när jag letar ny bok går jag till biblioteket och letar på hyllan där bibliotekarierna rekommenderar böcker. Väl där går jag först på titel och omslag, ser det tilltalande ut kommer jag låna den!

 29. Det viktigaste för mig när jag väljer en bok är att handlingen lockar mig. Detta gäller oavsett genre och författare. När jag läser kliver jag in i den värld boken utspelar sig i, känner dofter, smaker, kyla, värme. Jag går vid sidan av människorna i boken och flyr vardagens prövningar på ett hälsosamt sätt. Att vara beroende av att läsa böcker känns helt okej för mig ❤🎄🌟🎅🎶

 30. Åh, viktigast för mig är omslaget och/eller författaren. Är det en okänd författare så väljer jag efter omslaget 🙂

 31. Det viktigaste för mig är helt klart att baksidetexten är tilltalande och väcker mitt intresse. Bokens omslag är även otroligt viktigt, då det trots allt oftast är det som först drar mig fram till boken och väcker min nyfikenhet.

  Följer bägge sidor på Instagram (mammasvardag).

  Kram Sanna
  mammasvardag@hotmail.com

 32. Omslaget först oh främst då det är de första som fångar ens uppmärksamhet, sedan baksidan för att se om det är något för mig.
  Men om man läser om en bokrekommendation så får man reda på ganska lätt om det är något som man skulle tycka om att läsa

 33. Omslaget är absolut det som lockar först och gör att jag gör grovgallringen, men även genren är viktig. Mina favoritgenrer är skräck, thriller, mystik. Till sist är det ändå texten på baksidan som avgör 🙂

 34. senaste åren har jag inte inhandlat en enda bok, utan jag har tvingat mig att läsa ut de jag har hemma. Därför har jag liksom läst vilken som och det tycker jag funkar bra. Första liksom – den tar jag.

 35. Ofta genom rekommendation från vänner. Annars genom bokbloggare då de ofta läser nya böcker och skriver recensioner om dem. Tycker generellt att dessa ger mer läsinspiration än recensioner i tidningar. Sedan har jag märkt att vissa bloggare och jag gillar samma böcker och då har jag väldigt ofta beställt hem alla de böcker jag inte har läst som de gett högt betyg. En bokblogg som jag har kollat mycket tidigare är http://emmasboktips.blogspot.se/

 36. Tyvärr går jag efter utseende på den kategorin, dvs omslaget och titeln. Ibland har man hört någon läst en bra bok som man blir intresserad av men som oftast är det omslaget.

 37. Antingen författaren eller att jag hört eller läst kommentarer om boken och blivit intresserad. Jag vill tex läsa Barnet för att jag läst Fiona Bartons tidigare bok och ett antal Booktubers har talat gott om Dark Matters.

 38. Jag väljer främst på bakside-texten men för att jag överhuvudtaget ska ta upp en bok och läsa baksidan så måste jag på något sätt tilltalas av framsidan. Så framsidan måste sticka ut på något sätt.

 39. En bra historia med mycket spänning och överraskande slut. Älskar svenska deckare och läser flera varje år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s