Glasbarnen av Kristina Ohlsson

Mystiska saker händer i Billies och hennes mammas nya hem. Det är som att huset inte vill ha dem där. Tillsammans med vännen Aladdin börjar Billie forska i husets mörka historia. En historia som leder hela vägen fram till den natt då Billie plötsligt vaknar av att någon, eller något knackar på hennes fönster.

Det här är ju egentligen en bok för betydligt yngre läsare (ca 9-12 år) men eftersom Kristina Ohlsson skriver så otroligt bra deckare ville jag se om dessa också kunde vara något. Och det var de. Jag valde att lyssna på boken via Storytel och det var då Ester Claesson som var uppläsare – en ny bekantskap.

Jag fastnade ganska snabbt för Billie och blev nyfiken på henne, på att få veta mer om hennes bakgrund till exempel. Hon verkade inte särskilt rädd och var mån om sina vänner. Hela historien om huset hon bodde i var också riktigt intressant och det var spännande att hänga med i Billies och Aladdins jakt på sanningen.

Jag förstår varför barn uppskattar dessa böcker och, kanske inte helt märkligt nog, kände jag mig lite gammal för den här men den var bra skriven och jag kommer att fortsätta med serien. Dessutom kan de säkert uppskattas av mina egna barn om ett par år.

Mitt betyg: 3/5

Författare: Kristina Ohlsson
Uppläsare: Ester Claesson
Serie: Glasbarnen #1
Utgivningsår: 2013
Förlag: Lilla Piratförlaget
Läst färdigt: 19 december 2017
Finns hos: Adlibris | Bokus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s