Bokomslag – Caraval av Stephanie Garber

Eftersom det är så roligt med bokomslag och det finns så himla många tänkte jag dra igång en liten grej kring detta. En gång i veckan letar jag upp ett par utgåvor till en viss bok (kan vara vilken som helst), diskuterar lite kring dem och utser en vinnare och en förlorare. Back in the days höll Schitzo-Cookie på med något liknande men hon la ner det för över 2 år sedan så jag tänkte att det nu var min tur att plocka upp stafettpinnen. Vad tror ni? Låter det kul?

Vi börjar i alla fall med en av mina favoritböcker, Caraval av Stephanie Garber.

1. Originalomslaget från US och Flatiron Books. Det är också denna utgåva jag har hemma i hyllan och den jag tycker är snyggast av de utgåvor som finns på engelska.
2. Här har vi UK’s utgåva i inbundet från Hodder & Stoughton. Också snygg och jag gillar att bokryggen (som vi inte ser här) är delad i svart/vitt. Svårt att beskriva men om ni har sett boken förstår ni vad jag menar!
3. Och här har vi en paperback från UK (Hodder Paperbacks). Lik den inbundna men ändå lite egen!

4. Längst till vänster har vi en paperbackvariant från Holland (Luitingh Sijthoff). Jag känner att den är lite intetsägande, tyvärr.
5. Den polska paperbackutgåvan från Znak Literanova är snygg och jag gillar att de har behållt titeln. Omslaget speglar också handlingen lite grann.
6. Och längst till höger har vi den ryska inbundna utgåvan från Azbooka! Också snygg på sitt sätt, det säger mycket om innehållet. Snyggt att de har översatt namnet men ändå har kvar samma stil.

7. Till vänster har vi det rumänska inbundna omslaget från Grupul Editorial RAO. Varken snyggt eller passande, om ni frågar mig!
8. Sedan har vi det serbiska paperbackomslaget från Laguna. Snyggt men säger inte jättemycket om boken eller vad den handlar om.
9. Sist men inte minst,  det persiska paperbackomslaget från Baazh. Det ser mer ut som manga eller ett seriealbum men ja, det funkar väl. Jag vet ju dock inte vad det står.

Ja, detta var ett par av utgåvorna som finns av denna fantastiska bok. Jag håller fast vid att originalomslaget från USA är det snyggaste, men det från UK kommer inte långt ifrån. Dessutom fastnade jag lite för det polska (nr 5). Det jag gillade minst och kände minst passade handlingen var det rumänska (nr 7).

Vad tycker ni?

4 reaktioner till “Bokomslag – Caraval av Stephanie Garber

  1. Tycker också det är kul med olika omslag och hur det ser ut i olika länder. Har själv inte läst boken än, så kan inte säga hur det passar handlingen. Favoriten blir USA och Polen, det jag tyckte minst om var Holland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s