Every Heart a Doorway av Seanan McGuire

Eleanor West’s Home for Wayward Children
No Solicitations
No Visitors
No Quests

Children have always disappeared under the right conditions; slipping through the shadows under a bed or at the back of a wardrobe, tumbling down rabbit holes and into old wells, and emerging somewhere… else.

But magical lands have little need for used-up miracle children.

Nancy tumbled once, but now she’s back. The things she’s experienced… they change a person. The children under Miss West’s care understand all too well. And each of them is seeking a way back to their own fantasy world.

But Nancy’s arrival marks a change at the Home. There’s a darkness just around each corner, and when tragedy strikes, it’s up to Nancy and her new-found schoolmates to get to the heart of the matter.

No matter the cost.

De första sidorna av den här boken gjorde mig väldigt förvirrad och jag funderade faktiskt allvarligt på om det här var min typ av bok. Det tog dock inte lång tid innan jag hade släppt de tankarna och verkligen började gilla boken. Trots att boken är väldigt kort var det som att öppna dörren till en helt ny värld (haha, rolig jag var nu va?).

Nancy är en speciell karaktär som verkar ha varit som vilken annan tonårstjej som helst innan hon hittade sin dörr. I den världen har hon sedan levt på ett speciellt sätt efter speciella regler som sedan har format henne till den hon är när hon anländer till Eleanor West’s Home for Wayward Children. Precis som för alla de andra som befinner sig på skolan. På skolan får de lära sig av varandra och om varandra, de får veta mer om andra världar och hur de ska kunna leva med det faktum att de kanske aldrig kommer tillbaka – hur mycket de än vill. De andra karaktärerna som Nancy träffar på och är också väldigt intressanta. Jag hade velat läsa mer om både Eleanor och Kade, och hoppas faktiskt att jag får det i kommande böcker av serien.

Som pricken över i:et börjar det hända en del mystiska saker på skolan och Nancy och hennes nyfunna vänner försöker ta reda på orsaken. Spännande!

Boken påminner en del om Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children, men jag tycker betydligt bättre om den här. Jag blir dock sugen på att läsa om Peregrine för att helt enkelt se om jag skulle gilla den nu. Jag kan ju ha befunnit mig i en lässvacka eller vad som helst senast! Vi får väl se hur det blir med den saken. Every Heart a Doorway är i alla fall en bok jag varmt kan rekommendera.

Mitt betyg: 4/5

Författare: Seanan McGuire
Serie: Wayward Children #1
Utgivningsår: 2016
Förlag: Tor
Utläst: 28 februari 2018
Finns hos: Adlibris | Bokus | Book Depository | Amazon UK

En reaktion till “Every Heart a Doorway av Seanan McGuire

  1. Pingback: Every heart a doorway av Seanan McGuire – Fiktiviteter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s