Karta för förälskade och andra vilsna av Johanna Lindbäck

Julia är på väg till familjens lantställe. Vännerna Karin och Astrid, däremot, sitter inte i en stuga. De dricker smoothies på Mallorca. Är de ens vänner längre? Nu när Julia råkade bli ihop med Isak som Karin hade span på först.

Sommaren i stugan gör inte livet mer okomplicerat eftersom Rasmus dyker upp. Rasmus som tecknar och läser samma böcker som Julia. Kort sagt, en helt annan typ än Isak.

Mötet mellan Julia och Rasmus blir början på en sommar där de båda tvingas fatta livsavgörande beslut om vem de vill vara och vad de vill bli.

Jag tror inte att jag har läst någon bok av Lindbäck tidigare men jag har hört otroligt mycket gott om både henne och hennes böcker. Därför blev jag väldigt nyfiken förra året när den här boken kom ut. Det har dock tagit lite tid att ta tag i den så min recension är mer än sen men å andra sidan – bättre sent än aldrig.

Till en början kändes det här som en typisk ungdomsbok och lite på gränsen till för löjlig. Snart vände det dock om och jag började gilla den mer och mer. Relationen som växer fram mellan Julia och Rasmus är så fin, och det är så roligt att få följa framför allt Rasmus i hans tankar, tecknandet och känslorna som han brottas med. Självklart kunde man ifrågasätta Julias handlande flera gånger under boken men samtidigt är det så det är i tonåren. Man beter sig inte riktigt normalt i vissa lägen och jag känner igen mycket av det från mina egna tonår. Det är mycket avundsjuka, tävlande mellan vänner och så vidare.

Johanna har en ganska enkel och medryckande skrivstil. Det går snabbt att läsa och det är lagom långa kapitel. Det är dessutom enkelt att måla upp miljöerna de befinner sig i samt karaktärerna. Man får verkligen en känsla för det. Och av någon anledning blev jag väldigt sugen på semester!

Om ni inte har läst denna tycker jag absolut att ni ska sätta tänderna i den snarast. Det är en härlig bok med en del igenkänning från tonåren.

Tack till Gilla Böcker för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 4/5

Författare: Johanna Lindbäck
Utgivningsår: 2017
Förlag: Gilla Böcker
Utläst: 10 mars 2018
Finns hos: Adlibris | Bokus

En reaktion till “Karta för förälskade och andra vilsna av Johanna Lindbäck

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s