Caradrius av Henrik Johansson

Alice är allvarligt sjuk. Själv bryr hon sig inte. Men det gör Jack. De är unga och lever i samhällets ytterkant, ett skitigt och rått Göteborg, präglat av våld, Aids-noja och droger. En av Jacks torskar berättar att Caradrius har återuppväckts. Pestfågeln som helar de sjuka ska finnas i en rivningskåk. Jack bestämmer sig för att de ska finna fågeln. Han är villig att göra vad som helst, bara Alice blir frisk.

Jag fick en förfrågan av författaren om jag ville läsa eller lyssna på den här novellen och eftersom det passade bra i tid valde jag att lyssna på den via Storytel (ca 25 minuter). Det enda jag egentligen visste var att det skulle vara en skräcknovell.

Precis som så mycket annan skräck, både böcker, serier och filmer, gör denna mig lite besviken. Jag tycker nämligen inte att den är skrämmande, möjligtvis lite obehaglig. När jag läser skräck vill jag att det ska krypa in under skinnet lite och det är väldigt sällan jag upplever det. Att det sedan är en novell gör det kanske än mer knepigt eftersom den tar slut så snabbt.

Miljöerna var dock ganska intressanta och jag hade gärna läst mer om det ur ett annat perspektiv, eller i ett annat format.

Mitt betyg: 2/5

Författare: Henrik Johansson
Utgivningsår: 2018
Förlag: Fafner Förlag
Läst färdigt: 10 mars 2018
Finns hos: Adlibris | Bokus (e-bok)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s