Att jämföra Nalle Puh och Ronja Rövardotter

Sedan mitt inlägg i fredags är det flera som har skrivit och undrat vad det är jag läser samt hur man kan jämföra Nalle Puh och Ronja Rövardotter. Jag tänkte därför ta detta inlägg och diskutera lite kring detta samt svara på era frågor. I början av sommaren skrev jag att jag hade kommit in på två sommarkurser, dels romance och så då barn- och ungdomslitteratur. Romance har jag redan skrivit lite om men jag har inte skrivit så mycket om barn- och ungdomskursen så det får bli nu. Båda kurserna går via Linnéuniversitet på distans och ligger på 7,5 hp vardera.

I kursen har vi tre tentamensuppgifter som ska lämnas in. Den första handlade mycket om barnlitteraturens historia samt definitionen av en barnbok. Den är redan inlämnad och rättad. Sedan har vi inlämning två som ju då var det jag skrev om i fredags. Man ska välja två böcker ur ett urval och diskutera och jämföra dessa. Vilken typ av genre de tillhör, berättarteknik, miljöer, perspektiv och så vidare. Till en början låter det inte som att man kan jämföra Nalle Puh och Ronja Rövardotter men det är absolut möjligt. Denna skickade jag in i fredags.

Till den tredje tentamensuppgiften ska vi analysera en bilderbok, och den är också redan inskickad. Skönt att ha alla obligatoriska moment färdiga så kan man ta det lite lugnt!

Vill ni veta mer om kurserna? I så fall vad?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s