Patrioterna av Pascal Engman

Oron sprider sig på Stockholms nyhetsredaktioner efter mordet på en kvinnlig journalist. Medarbetare som vant sig vid att dagligen få ta emot hot fruktar nu för sina liv. Den unga Madeleine Winther på Nyhetsbladet har dock siktet inställt på något helt annat. Hon vet precis hur hon ska ta sig framåt i karriären – och nu är hon på väg att göra ett rejält scoop.

Carl Cederhielm har lovat dyrt och heligt att skydda landet mot fiender. Han och hans båda medsvurna har satt samman en lista med tio namn. De ska hämnas dem som inte själva kan hämnas.

I ett land långt bort längtar en man hem till Sverige. Invånarna i den lilla staden är rädda för honom, han som arbetar som livvakt åt den vapen- och narkotikasmugglande ryssen.

Snart kommer deras liv att vävas samman och Sverige vakna upp till en ny, skoningslös verklighet. För Carl Cederhielm är dock uppdraget långt ifrån slutfört. Det är dags att eliminera nästa person på listan.

När jag fick beskrivningen av den här boken tyckte jag att det lät som en intressant bok och dessutom väldigt aktuell, på flera sätt. Jag hade hört talas om Pascal Engman tidigare men inte reflekterat över att han skrivit en bok men det blev ju riktigt bra.

I Patrioterna får vi följa flera olika människor; journalisten Madeleine, Carl och hans gäng samt August som befinner sig i ett annat land. Till en början känns det lite utsvävande och jag funderade både en och två gånger på hur det skulle knytas ihop mot slutet men det gick minsann, och ju närmre slutet jag kom – desto mer förstod jag och kunde koppla ihop saker och ting. Allihop var intressanta att följa men jag tyckte att Augusts del var mest spännande. Det råa och blodiga i hans liv samt hans önskan om att allt ska vara över, men samtidigt kunde det inte slutat sorgligare.

Det är ett riktigt bra driv i boken och jag ville bara ha mer, mer. Engman skriver bra och boken är stundtals ganska gripande. Berättelsen får en att tänka till, både en och två gånger, och just nu vill jag bara läsa mer av författaren. Lyckligtvis kommer det en ny bok i höst!

Tack till MindMakers PR och författaren som skickade denna till mig!

Mitt betyg: 4/5

Författare: Pascal Engman
Utgivningsår: 2017
Förlag: Piratförlaget
Utläst: 13 augusti 2018
Finns hos: Adlibris | Bokus

4 reaktioner till “Patrioterna av Pascal Engman

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s