Handbok för superhjältar – Del 2: Röda masken av Elias och Agnes Våhlund

Om man drömmer om något tillräckligt länge kommer det en dag att bli verklighet. Lisa har klarat av sitt första superhjälteuppdrag, men det känns som om hon bara drömt det. För i hennes vardag är allt som vanligt: hon vantrivs i skolan och killgänget är värre än någonsin. De ger sig på de svagaste och mobbar alla, inklusive Lisa. Varje ledig stund läser Lisa i boken hon hittade på biblioteket, Handbok för superhjältar.

Den här boken tar vid ungefär där den första slutade. Lisa har blivit en superhjälte, hon har lärt sig att flyga och nu då? Nästa gren att behärska är animaliska men det visar sig mycket svårare än hon trott och killarna fortsätter mobba henne. Men saker och ting händer och Lisa brottas dagligen med tankarna om hur en superhjälte ska vara. Visst ska man väl hjälpa alla lika mycket, även om personerna har varit elaka mot en?

Precis som jag skrev i recensionen av den första boken gillar jag verkligen illustrationerna. Det är en lite speciell stil och jag tycker även om de färger som används. Det känns liksom lite ”superhjälte-aktigt” om ni förstår vad jag menar. Här visar sig Lisa även lite tuffare och även om hon får lite samvetskval tycker jag att hon gör rätt och det är spännande att läsa om det hela. Det är bra karaktärer i boken och trots att boken är såpass tunn lägger jag mycket på minnet och vill läsa nästa del snarast möjligt. Mobbing är ju huvudfokuset i boken och jag tycker absolut att det vidrörs på ett bra sätt.

Som jag skrev om den första boken, bra tips till era barn i 6-9 års åldern men även till er vuxna som kan uppskatta böcker om viktiga ämnen och som gärna läser seriealbum och grafiska romaner.

Mitt betyg: 4/5

Författare: Elias Våhlund, Agnes Våhlund
Illustratör: Agnes Våhlund
Serie: Handbok för superhjältar #2
Utgivningsår: 2018
Förlag: Rabén & Sjögren
Utläst: 27 oktober 2018
Finns hos: Adlibris | Bokus

Tidigare utgivna böcker av författarna:
Handbok för superhjältar – Del 1: Handboken (Handbok för superhjältar #1)

2 reaktioner till “Handbok för superhjältar – Del 2: Röda masken av Elias och Agnes Våhlund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s