Smakebit på søndag: En sång för Hedda

En smakebit på søndag drivs växelvis av de norska bokbloggarna Flukten fra virkeligheten och Betraktninger. Varje söndag väljer vi ut en smakbit ur boken vi läser och delar med oss av det till er andra. Ett smart sätt att få veta vad andra läser och få boktips. Just nu läser jag bland annat ”En sång för Hedda” av Annika Estassy.

Handling:
Med mindre än två veckor kvar till jul, förändras Linas lugna tillvaro drastiskt: hon blir uppsagd från sitt jobb och hon får plötsligt veta att hennes sedan länge avlidne far, Björn, lever i all välmåga.
Även Linas mamma Hedda har en del att tampas med: hennes gästgiveri är konkursmässigt, sonen Jesper vill inte längre jobba kvar i familjeföretaget, och själv har hon fått allt svårare att komma ihåg saker. Och så var det detta med Björn … Frågetecknen hopar sig när familjen Sundell samlas till det sedvanliga julfirandet. Varför är Hedda så ovillig att tala om det förflutna? Kan gästgiveriet räddas? Ska Lina finns sin egen väg?

När gröten var uppäten hade hon bokat en tangoresa till Buenos Aires. Tio dagar för halva priset och med avfärd den 22 december. Hon slog handen för munnen och stirrade på datorn. Perkele, hon hade blivit galen på riktigt. Hon hade gjort som Pirjo ville och exploderat. Nästan i alla fall. Som Pirjo skulle skratta när Lina berättade för henne att hon i år skulle dansa tango istället för runt granen! Hedda, däremot, skulle väl få ett slaganfall.

En reaktion till “Smakebit på søndag: En sång för Hedda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s