Sönderslagen av Emma Johansson

Juliet har flytt från Stockholm till en liten ort i Småland där hon läser franska på folkhögskolan. Hennes föräldrar är minst sagt besvikna. Men Juliet var tvungen att åka, bort från familjens bojor och det som hände i somras. Nu bor hon inneboende i ett litet rum och även om livet inte är ett stort äventyr trivs hon och har äntligen börjat känna ett lugn. Åtminstone tills hon träffar Emil. Juliet faller handlöst och släpper Emil närmre än hon släppt någon annan. Men han brottas med sina egna problem, och när Juliet får reda på exakt hur våldsam han kan vara börjar kampen. Kan hon verkligen bli kär en kille som honom och samtidigt skydda sig själv?

Jag fick upp ögonen för Emma Johansson när jag läste hennes debut ”Papperssjälar” och när jag blev tillfrågad om att läsa den här boken kunde jag inte tacka nej. Tur var väl det för den fångade mig på samma sätt som debuten.

Emma Johansson har ett speciellt sätt att skriva som gör att man dras med från början i berättelsen, och man kan inte riktigt släppa den. I den här boken börjar storyn någonstans i mitten och vi får till en början inte ta del av allt, vilket skapar spänning och får mig att vilja läsa mer och mer. Såklart. Vi får hela tiden små glimtar om vad som har hänt samt hur det ser ut för Juliet och hennes olika relationer, exempelvis med föräldrarna eller med systern. Dessa relationer är för övrigt väldigt intressanta, särskilt den mellan Juliet och systern. Den utvecklas mycket under berättelsens gång och jag tror att många kan känna igen sig i den.

Juliet är en huvudkaraktär som det är lätt att känna med. Vi förstår snabbt att hon har blivit utsatt för något hemskt och därmed är det också lätt att förstå hennes olika beteenden och handlingar. Att det blir lite av ett kaos när hon träffar Emil är i sig inget konstigt men jag kan inte låta bli att störa mig lite på deras velande, även om det säkert är helt naturligt med bakgrunderna de båda har. Överlag tycker jag i alla fall att det är en realistisk berättelse med karaktärer som går att ta till sig och komma nära inpå. Att vi återigen får stöta på karaktärer från författarens bok tycker jag är roligt också.

”Sönderslagen” är en realistisk och viktig bok som får en att tänka efter både en och två gånger. Relationerna, karaktärsutvecklingen och drivet i berättelsen är det som fångar mig men jag hade inte haft något emot om boken var något längre. Det hade funnits utrymme för mer.

Tack till Vox by Opal för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 4/5

Författare: Emma Johansson
Utgivningsår: 2019
Förlag: Vox by Opal
Utläst: 24 februari
Finns hos: Adlibris | Bokus

Andra som bloggat om boken:
iheartfantasy | Tusen sidor | prickigapaula | En blogg för bokugglor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s