En smakebit på søndag: Skärseld

En smakebit på søndag drivs växelvis av de norska bokbloggarna Flukten fra virkeligheten och Betraktninger. Varje söndag väljer vi ut en smakbit ur boken vi läser och delar med oss av det till er andra. Ett smart sätt att få veta vad andra läser och få boktips. Just nu läser jag ”Skärseld” av Tina Frennstedt.

Handling:
En mordbrännare sätter skräck i de boende på Österlen. På offrens utbrända hus hittar polisen siffror som man tror förövaren målat dit, och en överlevande kvinnas berättelse ger kriminalinspektör Tess Hjalmarsson en flashback till ett fall hon misslyckats med i början av sin karriär. Tillsammans med kollegan Marie Erling och profileraren Carsten Morris jagar Tess en gärningsman besatt av hämndbegär. Snart hotas även Tess egen trygghet tillsammans med den nya kärleken i huset på Österlen. Det förflutna har kommit ikapp henne och hon själv verkar stå på mordbrännarens lista.

De satt tysta, försökte förstå innebörden i det som de just konstaterat. En första möjlig koppling mellan Lena Bergmark och de nya bränderna.
– Om musiken kommit från en Bluetooth-spelare måste gärningsmannen befunnit sig i närheten under tiden, eller hur?
Marie blåste en bubbla från tuggummit och nickade.
– Det beror ju på räckvidden men jag har svårt att tänka mig att man låter någon mer avancerad variant gå till spillo i en brand. Men framför allt borde man kunna spåra vem som har kopplat upp sig mot den, bara man vet vem som står som ägare till telefonen.
Tess vände sig mot Lundberg.
– Vad minns du av Betty van Friis?
Han lutade sig tillbaka  i stolen och funderade.
– Hon var ju en av de fåtal som vi hörde lite mer i utredningen. Bettina van Friis umgicks med Lena sista veckan och vi pratade mycket med henne om Bosse. Hon visste att han hade tagit illa upp när Lena gjorde slut.
Tess samlade ihop sina saker.
– Jag tror vi ska åka och träffa henne.

4 reaktioner till “En smakebit på søndag: Skärseld

  1. Jag har hennes första bok i hyllan. Egentligen så lockar den väldigt mycket, men det gör ju många andra böcker också…

  2. Känner till författaren och böckerna men har inte läst. Tack för smakbiten.

  3. Den här serien har jag sneglat på då och då men inte gett mig på. Tack för smakbiten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s