Allt jag önskar mig till jul av Joanna Bolouri

Vad händer om ditt livs kärlek är din bästa väns flickvän, och det var du som parade ihop dem?

När Nick blir av med sitt jobb på den prestigefyllda advokatbyrån och samtidigt dumpas av sin flickvän tvingas han motvilligt att ta ett jobb som jultomte i ett köpcentrum. Samtidigt som hans vänner gifter sig eller befordras, tillbringar Nick sina dagar med att terroriseras av vresiga tomtenissar och bortskämda ungar.

Tills han träffar fyraåriga Alfie. Allt Alfie önskar sig till jul är att hans mamma, Sarah, ska bli glad igen. Rörd av pojkens osjälviska önskan ordnar Nick en dejt mellan Sarah och hans bästa vän, Matt. Nick ställer upp som barnvakt till Alfie för att de ska kunna få tid ifred, och upptäcker snart att han trivs i den charmiga fyraåringens sällskap. Men allteftersom Sarah och Alfie blir en större del av deras liv, inser Nick till sin förskräckelse att Sarahs och Matts lycka innebär hans egen olycka.

Jag har varit nyfiken på Joanna Bolouri länge och nu var det verkligen dags. Jag hade egentligen inga förväntningar när jag gick in i boken men jag blev positivt överraskad.

Boken tar upp ämnen som ständigt är aktuella, exempelvis osjälviskhet och att ytan inte är det som betyder något i slutändan. Det känns även passande i juletider när många stressar över att hitta den perfekta julklappen. Vår huvudperson Nick får en tankeställare när han förlorar sitt flotta jobb och tvingas agera jultomte i ett köpcentrum, något som gör att han utvecklas som karaktär. Jag får ingen riktig känsla för Sarah men jag upplever att de lyfter varandra och jag känner kemin redan från början. Relationen mellan Nick och Matt är härlig och jag älskar att Matts familj tagit Nick till sig och behandlar honom i princip som de behandlar Matt. Med den bakgrunden Nick har måste det vara oerhört skönt att känna sig som en del av en familj. Jag uppskattar även Alfie som framställs som en helt egen och stark liten person. Den relationen som byggs upp mellan Alfie och Nick är så härlig att följa.

Jag tycker att det här är en riktigt härlig julroman och jag gillar att vi får följa dem under relativt lång tid. Då blir deras relationer och utvecklingen mer trovärdig. Jag hade önskat lite mer svärta i boken dock men på det stora hela är det en bok jag verkligen rekommenderar.

Mitt betyg: 4/5

Författare: Joanna Bolouri
Utgivningsår: 2021
Förlag: Printz Publishing
Utläst: 21 december 2021
Finns hos: Adlibris | Bokus

Andra som bloggat om boken:
Enligt O | Lottens Bokblogg | Bokdivisionen |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s