Någon måste dö av Ljungdahl & Jinghede

En kvinna hittas död i ett badkar på ett lyxhotell och trots oklara omständigheter avskriver åklagaren snabbt händelsen som en drunkningsolycka. Men polisen och spanaren Nikki Kahn nöjer sig inte och börjar utreda fallet på egen hand. Den döda kvinnan är inte något okänt offer, utan hennes egen lillasyster. Frågetecknen visar sig vara många. Hennes syster var inte någon som åkte på semester ensam och definitivt inte med en resväska full av exklusiva underkläder. Men det finns inte ett spår av något resesällskap, och inte heller någon annan rimlig förklaring.

Snart är Nikki uppslukad av polisutredningen som enligt rättsläkaren Ramona Bengtsson har grava brister. Samtidigt som Nikki jagar efter sanningen upptäcker hon att spåren leder henne in något som är betydligt större och farligare än hon någonsin kunnat föreställa sig. Och snart inser hon att hon själv är måltavla.

Det här kändes lite som en frisk fläkt i deckargenren för min del. Jag har aldrig läst en deckare som fokuserat så mycket på spaning och det var jätteintressant att läsa om. Det märks att författarna kan sin grej när det kommer till detta. Författarna driver även en podd tillsammans på ungefär samma tema. Det är dessvärre inget jag har lyssnat på men ett tips till er andra som gillar poddar med krimtema.

Vår huvudkaraktär, Nikki Kahn, upplever jag lite rörig men det kan absolut ha sina naturliga orsaker i och med att hon tagit på sig att reda ut sin systers död privat och att hon hela tiden får tecken på att utredningen som gjordes är bristfällig. Nikki misstänker ganska omedelbart en person för systerns död och gör allt hon kan för att bevisa det. Jag trodde faktiskt att vi skulle få en eller två plot twists som sa något annat men det fick vi inte. Det kanske hade höjt spänningen ytterligare något snäpp och drivit på berättelsen mer.

Jag upplever att vissa trådar släpptes på lite för snabbt och jag antar att de plockas upp i bok två men det känns som att vi har många frågor som inte blev besvarade. Boken var dock överlag snabbläst och spännande och jag kommer definitivt läsa mer om Nikki Kahn och Ramona Bengtsson.

Mitt betyg: 3/5

Författare: Lena Ljungdahl och Anna Jinghede
Utgivningsår: 2022
Förlag: Norstedts
Utläst: 20 november 2022
Finns hos: Adlibris | Bokus

Andra som bloggat om boken:
Bokluckan |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s