Fatta Eld

Det har kommit många böcker emellan men nu har jag äntligen läst ut ”Fatta Eld”, som är den andra delen i Hungerspelen-trilogin.

Titel: Fatta Eld
Författare: Suzanne Collins
Utgivningsår: 2009
Förlag: Bonnier Carlsen

Handling: (Spoiler-varning om man ej har läst första boken!)
Efter att Katniss och Peeta gått segrande ur Hungerspelen är ingenting sig likt. Katniss tror att ett lyckligt liv väntar men det visar sig att regimen inte riktigt är nöjd med henne. De anser att hon har betett sig upproriskt och därmed satt igång rebellstyrkorna. Katniss och Peeta åker på en turné genom Panem och under turnén försöker de lugna folket, men oavsiktligt späds det på ytterligare när de besöker distrikt 11, där Rue hörde hemma. Katniss är orolig för sig själv, sin familj och sina vänner och undrar vad presidenten kommer göra åt saken. När lottningen till nästa Hungerspel börjar närma sig får hon snabbt svar på sina frågor och de är både oväntade och skrämmande.

Omdöme:
Ja, efter att ha läst första boken kan man ju inte ha annat än höga förhoppningar och jag tycker nog att de levde upp till det. Relativt lättläst, mycket spännande och kärlekshistorien fortsätter. Även om jag inte tycker om Gale förstår jag varför Katniss dras till honom, men samtidigt känner jag med Peeta. I den här boken tycker jag det blir tydligare vilken sorts relation de har men jag gillar också att Peeta provar gränserna lite! Jag fick också upp ögonen för Cinna, som i den här boken gör ett större intryck på mig.

Boken är dock inte riktigt lika bra som den första, Hungerspelen, men den får i alla fall en fyra i betyg och det är verkligen inte dåligt det heller.

Mitt betyg: 4/5

Tidigare böcker i serien:
– Hungerspelen

4 reaktioner till “Fatta Eld

  1. Kul att du tyckte om den. Personligen tycker jag första var mycket bättre. Sen nu när jag läser Revolt kommer den också hamna högre upp märker jag :)

  2. Jag tyckte att Fatta eld var en riktigt bra uppföljare även om Hungerspelen alltid kommer att vara bättre. Gillar dock både Fatta Eld och Revolt men måste säga att jag saknar spelen lite i Revolt även om de kanske snarare förflyttas ut i ”verkligheten” där.

  3. Pingback: Revolt | Nilmas Bokhylla
  4. typ svar: Kan förstå att tvåan hade mycket att hålla upp till efter hungerspelen :) Själv var jag lite nervös över vad detta skulle bli för bok. Men jag är så pepp på att läsa om rebellandet, kinda gives ya hope. Hungerspelen var verkligen en historia likt någon annan men jag ser helst att den slutar så att barn och vuxna kan få leva i peace ;) Får se hur det blir med trean sen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s