Svart stig

Dags för tredje delen i serien om Rebecka Martinsson! Ettan tyckte jag var sådär, tvåan tyckte jag inte särskilt mycket om men jag läste vidare på grund av att bok fyra var obligatorisk litteratur till min ena sommarkurs. Och i ärlighetens namn hade jag inte fortsatt läsa efter bok två om det inte vore för det.

Titel: Svart stig
Författare: Åsa Larsson
Utgivningsår: 2009
Förlag: Bonnier Pocket
Finns hos: AdlibrisBokiaBokus

Handling:
Mitt i iskylan och blåsten hittas en kvinna mördad inuti en ark. Hon har ett märkligt märke runt foten, precis som om hon hade haft en sladd runt foten och kvinnan visar sig vara Inna Wattrang som jobbar för Mauri Kallis och företaget Kallis Mining. Anna-Maria Mella och Sven-Erik Stålnacke drar igång en utredning samtidigt som Rebecka Martinsson kommer till stan. Efter den senaste tragedin (förra boken) blev Rebecka tvångsomhändertagen på psyket och när hon får ett erbjudande om jobb som åklagare i Kiruna tar hon det.

Mysterierna kring Kallis Mining försöker redas ut men när folk som vet något om detta också blir mördade, blir polisen allt mer konfunderad.

Omdöme:
Åsa Larssons karaktärer och miljöbeskrivningar är i det närmaste perfekta men det räcker inte för att en bok ska bli perfekt. I de två första av Larssons böcker är det mycket fokus på kristendomen men här har det försvunnit, vilket jag är oerhört glad över. Dock är det fortfarande ingenting som griper tag i mig. Jag tycker inte att boken är spännande, jag tycker att det är ett lite märkligt språk och jag tycker definitivt att boken är alldeles för seg. Många säger att Åsa Larsson är den bästa svenska deckarförfattaren men jag kan inte förstå det, kan någon förklara?

Mitt betyg: 2/5

Tidigare böcker i serien;
Solstorm
Det blod som spillts

3 reaktioner till “Svart stig

  1. Jag tycker att hon sticker ut i sina böcker, hon använder ett väldigt bra språk och handlingen utspelar sig någonstans som är mer exotisk än Stockholm, Göteborg eller för den delen Solbacka. Du har de två bästa böckerna kvar också. Tills dess din vrede upphör och Till offer åt Molok är riktigt bra.

    1. Sten Emanuel: Ja, jag har förstått det. Jag läste precis ut ”Till dess din vrede upphör” och den var betydligt, betydligt bättre än de tidigare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s